Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Οι ποδηλάτες των Τρικάλων, η "έξυπνη" γαιδαρούπολη και ο γάιδαρος με...γαλόνια


Διαβάζουμε εδώ και καιρό πως τα Τρίκαλα βρίσκονται για φέτος στις 21 πιο έξυπνες κοινότητες του κόσμου και διεκδικούνε την είσοδό τους στης εφτάδα





Αναρωτιόμαστε πραγματικά με βάση ποια κριτήρια έχουν καταλήξει σε αυτό το αποτέλεσμα;


Το δωρεάν ασύρματο Internet στην πόλη με ταχύτητες πριν μια δεκαετία, όταν βρίσκεσαι μόνο σε κεντρικά σημεία, γιατί έστω και πιο μακρυά χρειάζεσαι να αγοράσεις κεραία για να πιάσει, όταν η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από το σπίτι τους πλέον συνεργάζονται με εταιρείες που προσφέρουν μεγάλες ταχύτητες στην διαδικτυακή πλοήγηση, αρκεί για αυτή την διάκριση;

Γιατί δεν νομίζουμε πως λέγεται εξυπνάδα να έχουν καταφέρει σε μια πόλη με εκατοντάδες ποδήλατα να μην υπάρχει ποδηλατόδρομος.

Δεν νομίζουμε πως λέγεται εξυπνάδα το 90 % τουλάχιστον των διαβάσεων στην πόλη ακόμα και στο κέντρο να είναι σβησμένες.

Δεν νομίζουμε πως λέγεται εξυπνάδα σε πολλές διαβάσεις και πεζοδρόμια να μην υπάρχουν ράμπες πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δεν νομίζουμε πως λέγεται εξυπνάδα να συναντάμε καθημερινά φωτεινούς σηματοδότες εκτός λειτουργίας ή σπασμένους σε επικίνδυνους κόμβους και διασταυρώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των πολιτών.


Δεν νομίζoυμε πως λέγεται εξυπνάδα το να παρκάρει ο καθένας το αυτοκίνητό του όπου γουστάρει χωρίς να σέβεται τους άλλους και χωρίς να τιμωρείται από τους αρμόδιους.

Και όπως σας παρουσιάζουμε στην σημερινή φωτογραφία δεν νομίζουμε πως λέγεται εξυπνάδα σώματα όπως η αστυνομία αντί να δίνει το καλό παράδειγμα,να συμβάλλει και να αδιαφορεί στην παράνομη στάθμευση Ι.Χ. σε πεζοδρόμια.

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία μπροστά και πιο αριστερά από το περιπολίκο της αστυνομίας έχουν παρκάρει στο πεζοδρόμιο δύο γάιδαροι. Ήρθε λοιπόν και ένας αρχιγάιδαρος με γαλόνια και έδωσε ακόμα μία ψήφο για τις πιο έξυπνες κοινότητες του κόσμου!!!
Μπράβο μας!!!

Δείτε τα υπόλοιπα γαιδούρια... ΕΔΩ







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου