Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

O συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι βαρβαρότητα...


Στον πόλεμο που έχουν κηρύξει ενάντια στο λαό κυβέρνηση, ΔΝΤ, πλουτοκρατία και τα κόμματα που συμφωνούν μαζί τους, τα ναρκωτικά αποτελούν μέρος ενός ιδιότυπου τρόπου καταστολής και κοινωνικού ελέγχου, είναι μέσο χειραγώγησης όλο και μεγαλύτερου αριθμού νέων ανθρώπων.
Ο αριθμός των χρηστών εκτινάσσεται καθώς αυξάνεται η ανεργία η σχολική διαρροή, η φτώχεια, και η περιθωριοποίηση.

    Η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ, διαχειρίσθηκαν το πρόβλημα των ναρκωτικών αποκρύπτοντας τις κοινωνικές αιτίες που το γεννούν, γιατί ευθύνονται και εκείνες για την ύπαρξη αυτών των αιτιών.

 Στην πολιτική τους υπάρχει η ανοχή και ο συμβιβασμός της νεολαίας με τα ναρκωτικά, ο δήθεν περιορισμός της βλάβης, ο διαχωρισμός των ουσιών, η απελευθέρωσή τους και η ιδιωτικοποίηση κάθε παροχής υπηρεσίας προς τους χρήστες όπως και η πριμοδότηση των προγραμμάτων υποκατάστασης.
 Ο ΟΚΑΝΑ προσανατολίζει όλη του τη δραστηριότητα στη δημιουργία νέων μονάδων (17) υποκατάστατων, μέσα στα νοσοκομεία που υποχρηματοδοτούμενα πνέουν τα λοίσθια.

Παράλληλα υποχρηματοδοτούνται και τα στεγνά προγράμματα, τα δε κέντρα πρόληψης οδεύουν προς κατάργηση.
Δεν υπάρχει καμία πρόνοια για την επανένταξη των χρηστών που βγαίνουν από τη χρήση και προσπαθούν να επιβιώσουν σε εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία στο 17%.

    Το ΚΚΕ για άλλη μια φορά διακηρύσσει ότι ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι βαρβαρότητα.
    Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να ορθώσει μέτωπο αντιναρκωτικό και να παλέψει μαζί με το λαϊκό κίνημα.

    Να μην παραδώσουμε τα παιδιά μας στην καταστροφή και στο έλεος των κερδών της πλουτοκρατίας.
    Απαιτούμε άμεσα προγράμματα πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης με επαρκή χρηματοδότηση κρατική χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτών.

     Για την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση στη χρήση πρέπει να δημιουργηθούν προγράμματα στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στη γειτονιά αλλά και στους χώρους εργασίας. Παράλληλα, για την υποστήριξη των οικογενειών στα θέματα αυτά χρειάζεται να δημιουργηθούν σχολές γονέων. Η πρόληψη θα πρέπει να στοχεύει στις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και όχι στις συνέπειές της. Ειδικά προγράμματα πρέπει να στοχεύουν στις πιο ευάλωτες ομάδες με αυξημένη επικινδυνότητα να εμπλακούν στη χρήση.
    Πρέπει να σταματήσει η άνιση μεταχείριση που ευνοεί τους φορείς που δίνουν υποκατάστατα και δυσκολεύει το έργο των οργανισμών που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση.

Είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων που δίνουν τους εξαρτημένους τη δυνατότητα για απεμπλοκή από τη χρήση και την παραβατικότητα και στοχεύουν στην ένταξή τους στην κοινωνία.
    Είναι αναγκαία η οικονομική ενίσχυση και η ενίσχυση σε προσωπικό τόσο των κέντρων πρόληψης όσο και των στεγνών προγραμμάτων δεδομένων των προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης και του παγώματος κάθε πρόσληψης.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην πολιτική καταστολής που οδηγεί χρήστες στη φυλακή και αφήνει ελεύθερους τους εμπόρους.    Είναι επίσης αντίθετο με την φαρμακευτική καταστολή.

ΤΟ ΚΚΕ υποστηρίζει τις προτάσεις του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και του τοπικού παραρτήματός του στα Τρίκαλα. Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα του παραρτήματος Τρικάλων του  ΕΣΥΝ για τη δημιουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ(Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) που λειτουργεί πάνω από 2 χρόνια στα Τρίκαλα.

Ως συνέχεια αυτού του αγώνα, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη δημιουργία «στεγνού» προγράμματος απεξάρτησης και στα Τρίκαλα στα πλαίσια του ΚΕΘΕΑ (κλειστή διαμονή ,υποστηρικτικά προγράμματα για γονείς κ.α)

    Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για "ζωή ολόκληρη όχι με δόσεις".
    Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που θα οδηγήσει το λαό να πάρει την τύχη του στα χέρια του.
    Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν εξανθρωπίζεται, ανατρέπεται. Μόνο στο σοσιαλισμό, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα ζήσουμε χωρίς ναρκωτικά.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝΔημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου