Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Με επιτυχία η Ημερίδα του ΣΟΑΤ και του ΑΠΣ


Η Υγιεινή διατροφή και η άθλησή των παιδιών ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας Ημερίδας που διοργανώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο από τους συλλόγους ΣΟΑΤ και ΑΠΣ Τρίκαλα





O ΑΠΣ Τρίκαλα- Πάλης και ΣΟΑΤ- Ταεκβοντο, στα πλαίσια κοινών δραστηριοτήτων τους και τη συνεργασία του ΤΕΦΑΑ Π.Θ., διοργάνωσαν από κοινού ημερίδα με θέμα«Διατροφή και υγιεινή των παιδιών» . Το θέμα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε αφού συμπίπτει με την έξαρση της νέας γρίππης, η απάλειψη της οποίας απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή στην υγιεινή των παιδιών.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων και η σπίθα η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της ενδιαφέρουσας από κάθε άποψη ενημέρωσης προέκυψε από τον προβληματισμό των υπευθύνων, για την εκπαίδευσή κι άθληση των παιδιών μέσα από αθλητικές και πολιτισμικές- κοινωνικές δραστηριότητες.

Και όπως ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης πεποίθηση τους είναι πως ο αθλητισμός αποτελεί προτεραιότητα από τις διάφορες δραστηριότητες των παιδιών γιατί από αυτόν προσκομίζουν οφέλη και ανεκτίμητα εφόδια.


Μάλιστα οι ιθύνοντες των συλλόγων ανέφεραν ότι βασικοί στόχοι είναι και η συμμετοχή των παιδιών- αθλητών σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, τις οποίες οι κοινωνία των μεγάλων γονείς αθλητικά σωματεία σχολεία θα πρέπει να τις εντάξουν σε μακρόπνοο σχεδιασμό. Βασικοί ομιλητές και εισηγητές της Ημερίδας πέραν των ειδικών συνεργατών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δη του ΤΕΦΑΑ (ο κ Γεροδήμος μίλησε για την υγιεινή αλλά και την άθληση των παιδιών) ήταν ο Λεκτορας ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καρδιολόγος κ Κρητικός ο οποίος ανέπτυξε το θέμα για τη σωστή άσκηση των παιδιών που αθλούνται που πηγαίνουν σχολείο, ενώ η Διατροφολόγος κα Αναστασία Μελισοπούλου ανέλυσε και ανέπτυξε διεξοδικά τα ζητήματα της Διατροφής κι έδωσε πρκτικές συμβουλές στους γονείς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ Μαγκούφης και η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα Ελένη Αργυροπούλου.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου