Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Τα Τρίκαλα, η φέτα και η κυρία Μπατζελή


Είναι γνωστή η μέθοδος των διαρροών από υπουργούς και λοιπούς αξιωματούχους: Φωνάζουν τους αρμόδιους συντάκτες και τους δίνουν οφ δε ρέκορντ αυτό που θέλουν να βγει προς τα έξω.





Τα Τρίκαλα, η φέτα και η κυρία Μπατζελή Το ίδιο έπραξαν και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την περίπτωση Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας που κατηγορείται για νόθευση φέτας με φοινικέλαιο, ο φάκελός της βρέθηκε «ξεχασμένος» στα συρτάρια του υπουργείου.

Καλές οι προθέσεις της κυρίας Μπατζελή για διαφάνεια, αλλά αν έχει να πει κάτι οφείλει να το κάνει με ονόματα. Δεν είναι δυνατόν να διασύρεται εν μέσω διαρροών και φημών το πλέον συναλλαγματοφόρο προϊόν του τόπου μας, και κοντά σε αυτό περίπου 30 Τρικαλινές τυροκομικές μονάδες που το παρασκευάζουν!

Φανταστείτε ότι από τα 74 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο σύνολο των ετήσιων εξαγωγών του νομού Τρικάλων, τουλάχιστον τα 50 προέρχονται μόνο από την ΤΥΡΑΣ η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, εκαλείτο χθες να αποδείξει ότι δεν είναι…ελέφαντας.

Αν κάποια τυροκομική επιχείρηση παρέβη τη νομοθεσία ας βγει το υπουργείο να την κατονομάσει και να πράξει τα δέοντα. Οι υπόλοιποι - και κυρίως το εξαιρετικό αυτό προϊόν που ονομάζεται τυρί φέτα- δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν το τίμημα μιας έρπουσας και διαβρωτικής φημολογίας.

[ΠΗΓΗ]













Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου