Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Τεχνογνωσία στη Βουλγαρία από το e-trikala


Επεκτείνει την τεχνογνωσία του και στη γειτονική Βουλγαρία το e-trikala μιας και η περιοχή μας θεωρείται δήμος πρότυπο σε θέματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και την υλοποίηση ευρυζωνικών έργων.





Πρόσφατα στις 24 24 Σεπτεμβρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της e-Trikala Α.Ε. Οδυσσέας Ράπτης, ταξίδεψε στη γειτονική Βουλγαρία, συγκεκριμένα στο Chepelare, για να παρευρεθεί ως βασικός προσκεκλημένος στο σεμινάριο που διοργάνωσε η νεοσύστατη Κεντρική Επιτροπή Δήμων Νοτιοανατολικής Βουλγαρίας (αντίστοιχη της Ελληνικής Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).


Το σεμινάριο είχε ως στόχο να ενημερώσει τους Δήμους τις Βουλγαρίας σχετικά με τις διαδικασίες απορρόφησης κρατικών επιδοτήσεων για την υλοποίηση ψηφιακών υποδομών και εφαρμογών.

Ο κ. Ράπτης, παρουσία Δημάρχων, του Υπουργού Εσωτερικών της Βουλγαρίας, του Ιταλού Πρέσβη στη Βουλγαρία προέδρου του Ομίλου Μεταφορών καθώς και του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Δήμων Βουλγαρίας, παρουσίασε το «μοντέλο e-trikala» και ανέδειξε τις αντίστοιχες «καλές πρακτικές» που εφαρμόζονται στην πόλη των Τρικάλων προς όφελος των πολιτών.

Σε συνέχεια του σεμιναρίου, έγινε πρόταση η οποία αφορά στην επίσκεψη εκπροσώπων της Βουλγαρίας στην πόλη μας για να ενημερωθούν περαιτέρω και να δουν από κοντά τις υλοποιημένες εφαρμογές και ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τις οποίες απολαμβάνουν οι Τρικαλινοί πολίτες.

Έτσι σήμερα, υπογράφθηκε στα Τρίκαλα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΔΚΕ- Δήμου Τρικκαίων –Hebar και Ένωσης Δήμων από την Νότια και Κεντρική περιοχή. Με αυτό δηλώνετε η αμοιβαία διάθεση των παραπάνω φορέων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Οι Έλληνες εταίροι προτίθενται να ενημερώσουν σε συναντήσεις τους αλλοδαπούς εταίρους, για τον τρόπο με τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση δύναται να εκμεταλλευτεί Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ( Κοινοτικό πλαίσιο – Διακρατικά Προγράμματα ) για την ανάπτυξη Ψηφιακών Συστημάτων για την « από απόσταση εξυπηρέτηση των Δημοτών».


Οι τομείς στους οποίους η συνεργασία δύναται να αποδώσει, ορίζονται αυτοί των: Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαχείρισης Ιατρικών και Κυκλοφοριακών Δεδομένων, Εκπαίδευσης Αιρετών και Υπαλλήλων στις Νέες Τεχνολογίες.

Για την λειτουργία του Μνημονίου ορίζονται ως Συντονιστές οι:Δημήτρης Τσιαντής, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ, Δήμαρχος Πλαστήρα Εκπρόσωπος ΚΕΔΚΕ, Μιχαήλ Ταμήλος, Μέλος ΔΣ ΚΕΔΚΕ Δήμαρχος Τρικκαίων, Ivan Lebanov, Mέλος ΔΣ HEBAR Δήμαρχος Βελιγραδίου, Konstantin Georgiev, Γενικός Διευθυντής HEBAR.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου