Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λειβάδια


Και στο φετινό αντάμωμα συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ο Δήμος Αιθήκων.Και στο φετινό αντάμωμα συνδιοργανωτές ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων και ο Δήμος Αιθήκων.

Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτη, των Υφυπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών κ.κ. Λέγκα και Ζώη, του Α΄ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γκούπα, του Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, βουλευτών, Δημάρχων, νομαρχιακών και δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στα Περτουλιώτικα Λιβάδια το 29ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, που ήταν αφιερωμένο στο γλωσσικό ιδίωμά τους.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την είσοδο των αντιπροσωπειών και χορευτικών συγκροτημάτων και περιελάμβανε χαιρετισμούς από τους επίσημους προσκεκλημένους, αγωνίσματα, αναπαραστάσεις από τη νομαδική ζωή των Σαρακατσαναίων και χορούς από τα χορευτικά των συλλόγων.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης ανέφερε:
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Ένα Αντάμωμα που δεν συναντιόνται μόνο οι Σαρακατσαναίοι, αλλά δύο γενιές, οι προηγούμενες και αυτές που έρχονται. Αυτό είναι το πιο σημαντικό να μεταλαμπαδεύονται οι παραδόσεις που στήριξαν την ελληνική ιστορία για εκατοντάδες χρόνια. Είναι το γεφύρι που ενώνει το χθες με το αύριο και με αυτό τον τρόπο αναδεικνύουμε την μοναδικότητά μας».

Σε δηλώσεις του ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας τόνισε:

«Εδώ για μια ακόμη φορά χτυπά η καρδιά της παράδοσης των Σαρακατσαναίων. Έρχονται πάλι οι ρίζες να μας θυμίσουν την προέλευσή μας και την πίστη μας στις παραδόσεις, την Ελληνορθόδοξη παράδοση, αυτό συμβολίζει η Σαρακατσάνικη πορεία και ζωή».
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την είσοδο των αντιπροσωπειών και χορευτικών συγκροτημάτων και περιελάμβανε χαιρετισμούς από τους επίσημους προσκεκλημένους, αγωνίσματα, αναπαραστάσεις από τη νομαδική ζωή των Σαρακατσαναίων και χορούς από τα χορευτικά των συλλόγων.Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Για μια ακόμη χρονιά συνδιοργανώνουμε με τον Δήμο Αιθήκων τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στον τόπο μας και χαιρόμαστε γιατί υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν ψηλά τη σημαία της παράδοσης, ζωντανά τα ήθη και έθιμα και χαιρόμαστε διπλά όταν νέα παιδιά συνεχί9ζουν αυτή την παράδοση των προγόνων τους.

Θα στηρίξουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία γιατί η συνέχεια του τόπου μας εξαρτάται από την τήρηση των παραδόσεων που βρήκαμε από τους προγόνους μας».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου