Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων στα «Καραϊσκάκεια 2009»


Στην Καρδίτσα το Σάββατο αποδίδοντας λαϊκό πρόγραμμα βασισμένο σε επιτυχίες του Βασίλη ΤσιτσάνηΟ Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής, θα συμμετέχει τo Σάββατο στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΄΄Καραϊσκάκεια 2009΄΄ που πραγματοποιείται στην Καρδίτσα.

Τα ΄΄Καραϊσκάκεια΄΄, αποτελούν την κορυφαία πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση του Νομού Καρδίτσας, μέσα από την οποία ΄΄ζωντανεύει΄΄ η θρυλική μορφή του ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη που κατάγονταν από το Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου. Φέτος μάλιστα, συμπληρώνονται 182 χρόνια από τον θάνατο του.

Στην εκδήλωση, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν κάποια από τα καλύτερα Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα που με τις εμφανίσεις τους θα δώσουν στους θεατές τη δυνατότητα να ΄΄ταξιδέψουν΄΄ στον πολιτισμό τους, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, συμμετέχει στο με μια χορευτική του ομάδα η οποία θα αποδώσει ένα λαϊκό πρόγραμμα με ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής των δεκαετιών 1940 – 1960 με κύριο εκφραστή της την Βασίλη Τσιτσάνη.

Την επιμέλεια του προγράμματος έχει ο Χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Μάνος με τους συνεργάτες του.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου