Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Συνεχίζεται ο θερινός κύκλος παραστάσεων Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ


Kάθε Τρίτη και Τετάρτη, 8 μ.μ Είσοδος ελεύθερηΣυνεχίζεται ο θερινός κύκλος παραστάσεων Καραγκιόζη, κάθε Τρίτη και Τετάρτη, 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ, στο πρώην Στρατόπεδο Παπαστάθη Β. Τσιτσάνη 48.
Είσοδος ελεύθερη.
Ο εμψυχωτής κ. Νίκος Τζίκας, παρουσιάζει σε μικρούς και μεγάλους έργα από το παραδεδομένο ρεπερτόριο που ανώνυμοι και επώνυμοι καραγκιοζοπαίκτες έχουν δημιουργήσει, αλλά και νέες συνθέσεις και εμπνευσμένες διασκευές που φέρνουν την τέχνη του θεάτρου σκιών στο σήμερα.
Πληροφορίες : τηλ ΠΟΔΤ 24310 76613, τηλ. ΔΘΣ 24310 73066
Ο Καραγκιόζης . Ο ιδανικός τύπος του φτωχού Έλληνα, αγαθός, σκληρός καμιά φορά στ' αστεία του, αλλά καλόκαρδος. Γεμάτος τεμπελιά και αισιοδοξία, αλλά και γεμάτος διάθεση ν’ ανακατεύεται σε όλα. Τον ενδιαφέρει κάθε τι που γίνεται γύρω του, όλους τους πειράζει και τους κοροϊδεύει. Το χέρι του είναι εξαιρετικά ευκίνητο και υπερβολικά μακρύ, για σκηνικούς λόγους, για να μπορεί να ξύνει την πλάτη του και το κεφάλι του ή για να χειρονομεί. Επίσης έχει συμβολική σημασία γιατί εκπροσωπεί το έξυπνο πνεύμα του και την επινοητικότητά του. Μπλέκεται πάντα σε περιπέτειες, μαλώνει, τρώει ξύλο και προσπαθεί να αποφύγει την κακοτυχία και την τιμωρία. Εφευρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες, ψέματα και πονηριές για ξεφύγει από όλους όσους τον κυνηγούν και έτσι γίνεται το διαχρονικό σύμβολο του Νεοέλληλα και εκπρόσωπος ενός ολόκληρου λαού.Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου