Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Πυροβόλησε με δίκαννο την πεθερά του στο Μικρό Κεφαλόβρυσο


Την τραυμάτισε ελαφρά στο μέτωπο και την ωμοπλάτη, τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές








Οι κτηματικές αλλά και οι οικογενειακές διαφορές όπλισαν χθες το πρωί το χέρι ενός 42χρονου από το δημοτικό διαμέρισμα Μικρού Κεφαλόβρυσσου του δήμου Φαλώρειας, ο οποίος πυροβόλησε την 58χρονη πεθερά του.
Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε από τα σκάγια του κυνηγητικού όπλου του γαμπρού της, ευτυχώς όχι σοβαρά στο μέτωπο και την ωμοπλάτη και μεταφέρθηκε μετά το συμβάν στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.
Το γεγονός προκάλεσε στην μικρή κοινωνία του Μικρού Κεφαλόβρυσου σοκ, καθώς κανείς από τους κατοίκους δεν μπορούσε να πιστέψει πως ο 42χρονος θα έφτανε σ’ αυτή την ενέργεια. Βέβαια συγχωριανοί του χθες δεν ήθελαν να αναφερθούν στο γεγονός ενώ κάποιοι άλλοι, μιλώντας για το πρόσωπο του 42χρονου άνδρα, τόνιζαν πως πρόκειται για ένα καλό και ήσυχο άνθρωπο.
Σημειωτέον ο 42χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών ενώ τους δυο τελευταίους μήνες περίπου βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγό του.


Το συμβάν
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Μικρού Κεφαλόβρυσου όλα συνέβησαν χθες περίπου στις 11:30 το πρωί. Η 58χρονη που διέμενε στο δημοτικό διαμέρισμα Διαλεκτού επισκέφτηκε το γειτονικό χωριό προκειμένου να κάνει την δήλωση του ΟΣΔΕ στο αρμόδιο συνεργείο που βρισκόταν εδώ και μέρες στο ΚΑΠΗ Μικρού Κεφαλόβρυσου.
Η γυναίκα αρχικά επισκέφτηκε σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες κατοίκων ένα χαρτοπωλείο μαζί με τον 61χρονο σύζυγό της. Εκεί υπήρξε μια συνάντηση με το δράστη ενώ αργότερα μετέβησαν στο χώρο του ΚΑΠΗ όπου βρισκόταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Κατά την έξοδό τους από το ΚΑΠΗ υπήρξε έντονη λογομαχία και διαπληκτισμός μεταξύ του θύτη και του θύματος ενώ λίγο αργότερα η 58χρονη κατευθύνθηκε προς το χαρτοπωλείο.
Αρχικά η κατάσταση έδειχνε πως είχε εκτονωθεί κανείς όμως από τους κατοίκους που βρισκόταν την στιγμή εκείνη στην πλατεία του χωριού δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα επακολουθούσε.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξαν χθες στην «ΕΡΕΥΝΑ» αυτόπτες μάρτυρες ο 42χρονος δράστης επέστρεψε λίγα λεπτά αργότερα από το σπίτι του με το κυνηγετικό όπλο, όπου από απόσταση πυροβόλησε στο μαγαζί στο οποίο βρισκόταν ο ιδιοκτήτης, ο πεθερός και η πεθερά του, τραυματίζοντας την ίδια στο μέτωπο και στην ωμοπλάτη. Ακολούθησαν σκηνές πανικού, αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε την 58χρονη στο νοσοκομείο ενώ ο 42χρονος τράπηκε άμεσα σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο σημείο κατέφτασαν άνδρες της αστυνομίας όπου μέχρι και χθες αργά το απόγευμα αναζητούσαν τον δράστη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών ο δράστης ίσως κρυβόταν στην ευρύτερη περιοχή Γρεβενών και Σιάτιστας.


Τηλεφωνήματα
Αμέσως μετά την πράξη του ο δράστης τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του «Ράδιο Ζυγός», λέγοντας ότι πυροβόλησε δυο ανθρώπους στο Μικρό Κεφαλόβρυσο και άμεσα διέκοψε την γραμμή.

Στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. Ταραγμένος ο 42χρονος ζήτησε να μιλήσει με δημοσιογράφο, πράγμα που έγινε. Ο δράστης συνομίλησε με τον συνάδελφο Κώστα Παπαγεωργίου όπου του εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη.
Επανήλθε λίγη ώρα αργότερα με τρίτο τηλεφώνημα, εξίσου ταραγμένος, λέγοντας στο συνάδελφο Κώστα Παπαγεωργίου, «ότι λυπάται για τα τέσσερα παιδιά του και για την περιουσία που αφήνει πίσω του».
Να σημειωθεί εδώ σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο παιδί του ζούσε με την μητέρα του εκτός Τρικάλων, τα δυο με την γιαγιά και μητέρα του 42χρονου στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, ενώ οι ίδιες πηγές δεν ήταν σε θέση να πουν με ακρίβεια το σημείο διαμονής του τέταρτου παιδιού.
Ακολούθησε και τέταρτη επικοινωνία στο ραδιοφωνικό σταθμό όπου πιο ήρεμος αναφέρθηκε στο περαστικό.

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ




Η «ΕΡΕΥΝΑ» συνομίλησε με τον 42χρονο



Δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων, να γνωρίζουμε, σήμερα ποια κατάληξη έχουν οι έρευνες της Αστυνομίας, για την σύλληψη του 42χρονου. Εκείνο που οφείλουμε να καταθέσουμε είναι ότι χθες το απόγευμα και με δεδομένη την πρωινή επικοινωνία μας μαζί του, ήλθαμε σε τηλεφωνική επαφή, αφού πρόθυμα μας έδωσε τον αριθμό του κινητού του. Η συνομιλία μας κράτησε αρκετή ώρα, χωρίς φυσικά να μας αποκαλύψει το μέρος που κρύβεται. Ήταν, ωστόσο, πολύ ομιλητικός και σχεδόν, μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας, όταν μας εξιστορούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην πράξη του, αλλά και κάθε τι που είχε σχέση με τα οικογενειακά του προβλήματα. Δεν κρίνουμε σκόπιμο, ν’ αποκαλύψουμε όσα μας είπε. Και, γιατί, δεν έχουμε τον αντίλογο, αλλά και γιατί, πρόκειται για απόψεις ενός ανθρώπου που διαφεύγει της σύλληψης, ύστερα από μια παράνομη πράξη. Ακόμη και για να προστατέψουμε τα τέσσερα παιδιά του, ηλικίας 9, 12, 17 και 20 ετών, όπως και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. Αν ο ίδιος προτίθεται να το κάνει, όπως μας είπε, θα προβεί σε «αποκαλύψεις» σήμερα το πρωί στον Ζυγό.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου