Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Έγιναν 25.850 προσλήψεις στο δημόσιο τη στιγμή που απολύονται δεκάδες χιλιάδες"


Για «ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων.








Όπως καταγγέλλει ο κ. Μιχελάκης, «την ώρα που η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει....
προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους».

«Όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε, η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ», υπενθυμίζει ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επικαλείται παράλληλα την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ για το 2010, σύμφωνα με την οποία καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου.

Σημειώνει μάλιστα ότι όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν κατά 13,5%, το κόστος της μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 7% (500 εκατ. ευρώ) ως το τέλος Ιουλίου.

Οι παραπάνω προσλήψεις, επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης είναι «ανήθικες» γιατί γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων, «εγκληματικές» γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και «παράνομες», γιατί παραβιάζεται ο κανόνας "μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις" που ίσχυε κατά το 2010 και "μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις" που ισχύει για το 2011.

«Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι περικοπές μισθών πηγαίνουν σε νέες προσλήψεις. Οι θυσίες των Ελλήνων χάνονται στις πελατειακές σχέσεις και τις κομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης», καταλήγει και καλεί την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου