Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας Τρικαλινός, ο Μίλτος Κρανιάς στο Λος Άντζελες


Μετά από πρόσκληση, ο Τρικαλινός Μίλτος Κρανιάς, βρέθηκε για δεύτερη φορά για το 2011 , στην Πασαντένα του Λος Άντζελες.





Την πρώτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο με την αποστολή του Καθηγητού Πανεπιστημίου Γιάννη Δήμα με την χορευτική ομάδα του Αγ. Αντωνίου στην Πασαντένα όπου διακρίθηκε με χρυσό και αργυρό μετάλλιο.

Η ιστορία συνεχίζεται με επιτυχία και αυτή τη φορά μιας και ο Τρικαλινός καλλιτέχνης ενθουσίασε το κοινό , του PasadenaGreekfest (53 χρόνια Ελληνικό φεστιβάλ) στο Santa Anita park(ένας από τους μεγαλύτερους Ιππόδρομους της Αμερικής) με τραγούδια Τσιτσάνη , Καλδάρα , Σαμολαδά , Βίρβου και άλλων Ελλήνων δημιουργών.

Για πρώτη φορά στα 53 χρόνια ύπαρξης του Greekfest του Αγ. Αντωνίου προσκλήθηκε μουσικός από την Ελλάδα χωρίς να είναι μόνιμος κάτοικος Αμερικής και μάλιστα με διάθεση για νέα πρόσκληση του 2012 με μεγαλύτερη μουσική παρέα από τα Τρίκαλα.


Η προσέλευση του κόσμου  , Ελλήνων , Αμερικανών και όχι μόνο , κόντεψε τις 17.000 για το τριήμερο ενώ ο χορός είχε τον πρώτο λόγο. Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται αφενός για να κρατήσουν σε επαφή τους Έλληνες μεταξύ τους ,με τη βοήθεια της εκκλησίας και αφετέρου οι ενορίτες να βοηθήσουν την εκκλησία να κρατηθεί οικονομικά μιας και η εκεί Πολιτεία δεν έχει λόγω να στηρίξει.

Έτσι λοιπόν κατασκευάζονται από τους ίδιους διάφορα παραδοσιακά Ελληνικά εδέσματα-γλυκίσματα-ροφήματα όπως σουβλάκι, γύρος ,μουσακάς, παστίτσιο, μπακλαβάς, λουκουμάδες, κουλούρια, καφές, τσίπουρο , κρασί και άλλα. Στη συνέχεια τα πουλάνε έτσι ώστε να
εξοικονομήσουν χρήματα για την καλή λειτουργία και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της κάθε Ενορίας.

Η προσπάθειά τους αυτή ανταμείφθηκε για ακόμη μία φορά και ενώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους συγχαρούμε ,τους ευχόμαστε ολόψυχα και του χρόνου με υγεία.

Μ.Θ.Κ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου