Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Στον 5ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων


Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα,  Σεπτέμβρης και λαϊκοί αγώνες δρόμου είναι για τους δρομείς λέξεις συνώνυμες!







Χιλιάδες δρομείς έχουν δώσει μέχρι τώρα από τις αρχές Σεπτέμβρη το παρόν στους διάφορους ανά την Ελλάδα αγώνες και ανάμεσα τους φυσικά και πολλά μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, που πάντα συμμετέχουν


Ειδικά τα τελευταία χρόνια, που το τρέξιμο και οι  λαϊκοί αγώνες δρόμου γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη (διοργανώνονται πλέον στην Ελλάδα γύρω στους 300-350 αγώνες δρόμου κάθε χρόνο!), αυτό το μήνα πραγματικά πρέπει κανείς να σκεφτεί πολύ για να επιλέξει τελικά τον αγώνα που θα συμμετάσχει.

Έτσι χιλιάδες δρομείς έχουν δώσει μέχρι τώρα από τις αρχές Σεπτέμβρη το παρόν στους διάφορους ανά την Ελλάδα αγώνες και ανάμεσα τους φυσικά και πολλά μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, που πάντα συμμετέχουν δυναμικά.


Έτσι την περασμένη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, 10 δρομείς του συλλόγου μας  συμμετείχαν στον πολύ πετυχημένο και φέτος 5ο Γύρο της Λίμνης Ιωαννίνων απόστασης 30χλμ. Στον αγώνα φέτος υπήρχε και αγώνας δρόμου 5χλμ., ενώ οι συμμετοχές συνολικά ξεπέρασαν τις 1.000, επιβεβαιώνοντας την άνοδο του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και καθιερώνοντας πλέον τον αγώνα ως τον μεγαλύτερο σε συμμετοχές , μετά φυσικά από τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Οι Τρικαλινοί δρομείς έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα είναι ένας αγώνας, που φαίνεται ότι θα κρατά τον ενδιαφέρον μας για καιρό. Διοργανωτής του αγώνα είναι  ο Σύλλογος Ποσειδώνα Ιωαννίνων ενώ από το Σ.Δ.Τρικάλων συμμετείχαν οι:  ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΑΝΤΖΗΣ ΑΡΗΣ, ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΚΑΛΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΟΦΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΙΝΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΥΡΙΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.  Νικητής του αγώνα ήταν ο πρωταθλητής του Μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος με ρεκόρ διαδρομής 1:38:19, ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ντενίζ Δημάκη με χρόνο 1:58:33.


Στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο παλαιότερος Ορειβατικός αγώνας τρεξίματος, ο 25ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου. Στον αγώνα που διεξάγεται από το 1986 από τον ΕΟΣ Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 300 παλιοί και νέοι φίλοι του αθλήματος. Από τους δρομείς του συλλόγου ξεχώρισε ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΛΕΤΣΙΟΣ που με χρόνο 5:17:50 κατέλαβε τη 10η θέση της  γενικής κατάταξης και η ΕΛΕΝΑ ΚΛΑΠΑΝΑΡΑ, που με χρόνο 6:16:04 ήταν 5η στη γενική κατάταξη των γυναικών. Στον αγώνα συμμετείχαν επίσης οι εξής τρικαλινοί δρομείς : ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΠΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ και η ΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Νικητής του αγώνα ήταν ο περσινός νικητής Γιάτσεκ Μπόγκοτς με χρόνο 4:13:15, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ιρένα Μαλιμπόρσκα .


Την ίδια ημέρα ωστόσο τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων, 9 συνολικά,  προτίμησαν πιο εύκολες και βατές διαδρομές και έδωσαν το παρόν στον 8ο Τιτάνιο Δρόμο απόστασης 10χλμ περίπου, που διοργάνωσε ο ΕΥΡΥΠΥΛΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ. Διακρίθηκε η ΓΡΑΤΣΑΝΗ ΒΙΒΙΑΝ, που με χρόνο 41:24 κατέλαβε την 1η θέση της κατηγορίας των γυναικών, ο ΜΠΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, που με χρόνο 37:51 ήταν 5ος στη γενική κατάταξη, ενώ πολύ κοντά του στην 7η και 8η θέση και τερμάτισαν οι ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΟΔΩΡΟΣ και ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΙΘ με χρόνους 38:19 και 39:07 αντίστοιχα. Συμμετείχαν επίσης οι: ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΤΖΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΘΑΝΑΣΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ και ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ. Το Σάββατο της 10ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσης ο Δρόμος θυσίας Γιαννιτσών, όπου από το σύλλογό μας συμμετείχαν οι ΣΟΦΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ και ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ.

Η μεγαλύτερη ωστόσο συμμετοχή μελών του συλλόγου έγινε στις 4 Σεπτέμβρη στον 3ο Παραλίμνιο Δρόμο Ρυμνίου, απόστασης 15χλμ, με συνδιοργάνωση του Μ.Α.Σ. Ρυμνίου, του  Σ.Δ.Υ. Κοζάνης και του  Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Κοζάνης. Στον πανέμορφο αυτόν αγώνα ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων διοργάνωσε ημερήσια εκδρομή και συνολικά συμμετείχαν οι : ΣΜΙΘ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΛΟΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΡΟΥΣΙΑΜΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΦΑΓΚΡΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, XANTZHΣ ΑΡΗΣ, ΜΠΕΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΘΕΜΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΞΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΑΚΡΙΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ. Στον αγώνα πήρε μέρος και ο πρωταθλητής Ελλάδος του μαραθωνίου Παρμάκης Μιχάλης, που με χρόνο 0:50:00 κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τον αγώνα και δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει και του Μαραθωνίου του Βερολίνου, που διεξάγεται αυτήν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και όπου μαζί με τον Κώστα Πούλιο και τον Γιώργο Καραβίδα θα προσπαθήσουν να πιάσουν το υψηλό ή χαμηλό όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

Όσον αφορά άλλα θέματα ξεχωρίζει η ανάδειξη νέων μελών για το Δ.Σ. του συλλόγου, που πρόκειται  να εκλεγεί στις αρχαιρεσίες του Οκτώβριου, ενώ μέσα στη εβδομάδα που μας έρχεται αναμένεται να ολοκληρωθεί κι η διαδικασία για την παραγγελία των νέων στολών του συλλόγου, με τις οποίες τα μέλη θα συμμετέχουν στις 13 Νοεμβρίου στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, όπου ο Σ.Δ.Τρικάλων θα δώσει και φέτος δυναμικό παρόν με 100 περίπου δρομείς στους αγώνες του Μαραθωνίου, αλλά και των 10 & 5χλμ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου