Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Ταμήλος: "νοοτροπία Μουσολίνι" έχει ο Ροντούλης. "Το θέμα δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι" απαντά ο Βουλευτής



Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΛΑ.Ο.Σ - Ταμήλου για τους μετανάστες.





Σκληρή απάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων που μίλησε για "νοοτροπία Μουσολίνι" και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές


Με φόντο το θέμα της παροχής δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς μετανάστες και την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων που φιλοξενεί καταχώρηση του Συλλόγου Αλβανών Τρικάλων, συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ του Δημάρχου Μιχ. Ταμήλου και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ).

Όπως είναι γνωστό, το περασμένο Σάββατο ο Βουλευτής Λάρισας του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη, Αστ. Ροντούλης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Ταμήλου κατηγορώντας τον για την ανάρτηση στην Δημοτική ιστοσελίδα του ιστοχώρου του Συλλόγου Αλβανών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο Νομό μας.

«Νοοτροπία Μουσολίνι»!

Η απάντηση του Δημάρχου Τρικάλων ήταν εξίσου σκληρή, καθώς μίλησε για αντιδημοκρατικές και παρανοϊκές συμπεριφορές ανθρώπων του ΛΑ.Ο.Σ, ενώ για το τελεσίγραφο του κ. Ροντούλη, που ζητά μέχρι αύριο Τετάρτη να βγει η καταχώρηση, ζήτησε από τον Βουλευτή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη.

Όπως είπε ο κ. Ταμήλος «δεν είναι δυνατόν να έρχεται ένας Λαρισαίος Βουλευτής στην έδρα των Τρικάλων και να απειλεί τον Δήμαρχο της πόλης στέλνοντας τελεσίγραφα που θυμίζουν τη νοοτροπία Μουσολίνι!».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η καταχώρηση δεν θα βγει και πως σύντομα θα υπάρξει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων και χώρος προβολής του Συλλόγου Ρωσόφιλων Τρικάλων.

Σε ότι αφορά την πιθανή μη στήριξη του από τον ΛΑ.Ο.Σ. στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ήταν επίσης κατηγορηματικός, λέγοντας «αν έχει τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και αντιλήψεις και δεν σέβεται τα ίσα δικαιώματα δεν μας ενδιαφέρει η στήριξη του».

Ο κ. Ταμήλος τόνισε ακόμη ότι η ανάρτηση της ιστοσελίδας του Συλλόγου Αλβανών μεταναστών έγινε πριν από καιρό και πριν ανοίξει το θέμα της παροχής ιθαγένειας και δικαιώματος ψήφου στους αλλοδαπούς που διαμένουν και εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν στην πόλη μας πληρώνουν δημοτικά τέλη, όπως και οι Έλληνες ετεροδημότες που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιοχές και ο Δήμος πρέπει να τους αντιμετωπίζει ισότιμα και χωρίς διακρίσεις.

Επιμένει ο Ροντούλης

Από την άλλη πλευρά, ο Βουλευτής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. Αστ. Ροντούλης, μιλώντας χθες στο «Ράδιο Πρωινός» κλιμάκωσε την επίθεση του κατά του Δημάρχου Τρικκαίων.

Όπως είπε, «το θέμα δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι γιατί είναι μείζονος σημασίας.

Για το οποίο ζήτημα ο κ. Ταμήλος ούτε καν έχει υποψιαστεί τι συμβαίνει και λυπάμαι γιατί προΐσταται ενός μεγάλου Δήμου της χώρας. Και όταν ο πολιτικός διοικητικός ταγός ενός τέτοιου Δήμου με ιστορία και παράδοση δεν κατανοεί τι συμβαίνει γύρω του, δεν μπορώ να πω ότι είναι και χρήσιμος στην πόλη».

Για το τελεσίγραφο, ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. έδωσε τη δική του ερμηνεία, υπογραμμίζοντας ότι «νομίζω ότι δεν κατανόησε το περιεχόμενο της τοποθέτησης μου. Αυτό που είπα και τόνισα μετ' επιτάσεως είναι το εξής: η κυβέρνηση κατεβάζει ένα νομοσχέδιο, βάσει αυτού δίδεται δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς.

Είπαμε ότι ανοίγει μια κερκόπορτα πιέσεων προς τοπικούς παράγοντες να συναινέσουν σε απαιτήσεις αλλοδαπών ούτως ώστε να εισπράξουν τους ανάλογους ψήφους. Δημιουργείται ένας πολιτικός μοχλός πίεσης, να το πω ξεκάθαρα μπας και το καταλάβει ο κ. Ταμήλος.

Βλέπετε ότι κάποιοι Δήμαρχοι, θα μπουν στον πειρασμό, να ενδώσουν σε απαιτήσεις ούτως ώστε να συλλέξουν ένα χρήσιμο αριθμό ψήφων.

Κάνουν λάθος όμως γιατί μπορούν να πάρουν τους 1000 Αλβανούς του χ Δήμου αλλά από την άλλη θα χάσουν ένα τεράστιο ποσοστό γηγενών, οι οποίοι βλέπουν να απειλούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα ακόμα και στο αμεσότερο επίπεδο, όπως αυτό της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Όλα πάντως δείχνουν ότι ο «πόλεμος» μεταξύ ΛΑ.Ο.Σ. και Δημάρχου Τρικκαίων θα έχει συνέχεια, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει απάντηση και από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Κ.Κ.

Τρικαλινά Νέα



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου