Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Αντισυνταγματική η ψήφος των μεταναστών λέει ο σύμβουλος του Ραγκούση καθηγητής Δ. Τσάτσος


Τον Καθηγητή Δ. Τσάτσο τον γνωρίζουμε όλοι. Έγκριτος συνταγματολόγος και, προσφάτως, σύμβουλος του κ. Ραγκούση στα κρίσιμα θέματα του Υπουργείου του. Ο Δ. Τσάτσος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές σε ανύποπτο χρόνο.εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Έτσι, στο Συνταγματικό του Δίκαιο (τόμος Γ΄, Θεμελιώδη Δικαιώματα, 1988, σελ. 164 -165) παίρνει σαφώς θέση υπέρ της αντισυνταγματικότητας του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε πως το Σύνταγμα και αυτό το δικαίωμα το επεφύλαξε μόνο στους Έλληνες πολίτες… Η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων στους αλλοδαπούς προϋποθέτει συνταγματική μεταβολή.

Τελικά η συνταγματική μεταβολή που θα ήταν αναγκαία για την αναγνώριση ενός τέτοιου δικαιώματος για τους αλλοδαπούς δεν συντελέσθηκε».

Αν η Κυβέρνηση εμείνει στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ψήφο των μεταναστών, στην κατάθεση δηλαδή μιας αντισυνταγματικής ρύθμισης, τα πράγματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα. Δεν θα φθάναμε ως εδώ όμως, κύριε Ραγκούση – να έχετε απέναντί σας σχεδόν όλη την κοινωνία – αν είχατε συμβουλευθεί και ακούσει τους συμβούλους σας …


Χρήστος Μακρυγιάννης


ΝΕΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.

O Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Μακρυγιάννης Χρήστος θα είναι ένας από τους εισηγητές
στην Εθνική συνδιάσκεψη για το μεταναστευτικό στην Θεσσαλονίκη.Εθνική Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει

ο ΛΑ.Ο.Σ στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει

αναλάβει για την διοργάνωση δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό ,

το Σάββατο 30/01/10 στις 18:00 το απόγευμα στη

Θεσσαλονίκη στο Ξενοδοχείο "PORTO PALACE"

(26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι).

Στην συνδιάσκεψη θα παραστεί και θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Καρατζαφέρης , Βουλευτές, νομικοί, και προβεβλημένα στελέχη .
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου