Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Την "χώθηκαν" στον Ροντούλη χθες στο Δημοτικό συμβούλιο.


Αναζητείται δημοσιογραφικός υπεύθυνος για τα θέματα της ιστοσελίδαςτις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κ. Ταμήλος
Επικρίσεις για την λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου, από τον Δημήτρη Παπαστεργίου, ενώ όρους λειτουργίας ζήτησε και ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Σακκάς του Λάμπρου.





Την έντονη αντίδραση των δημοτικών Συμβούλων, προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Βουλευτή Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη σχετικά με την διαφημιστική προβολή της ιστοσελίδας του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Ν. Τρικάλων, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου


Με μια πολύ σκληρή εισήγηση που αποδέχθηκε ομόφωνα το Σώμα, ο δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος, τόνισε μεταξύ άλλων πως «οι Βουλευτές έχουν ασυλία, αλλά όχι και δικαίωμα να δίνουν τελεσίγραφα τύπου …Μουσολίνι σε μια πόλη με δημοκρατική παράδοση με χιλιάδες μετανάστες σε όλη την υφήλιο» και πρόσθεσε πως «δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα, υποδείξεις από πολιτικούς Φορείς προκειμένου να συμμορφωθούν με άνωθεν πολιτικές επιταγές και επιλογές που ψαλιδίζουν δημοκρατικά δικαιώματα πολιτών».

Ανεβάζοντας τους τόνους ο Δήμαρχος, ζήτησε να δώσει διευκρινιστική επιστολή ο κ. Ροντούλης για να είναι ευπρόσδεκτος στην πόλη, με την επισήμανση «δεν μπορούμε να τα καταπίνουμε όλα».

Οι επικεφαλής των παρατάξεων καταδίκασαν τις δηλώσεις Ροντούλη, κάνοντας λόγο για «ρατσιστικές κορώνες εθνικισμού», αλλά ταυτόχρονα ζήτησαν εποπτεία από το Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο λειτουργίας της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου και Κανονισμό Λειτουργίας που θα ορίζει ποια θέματα θα δημοσιεύονται. «Υπάρχει δημοσιογραφικός υπεύθυνος για τα θέματα της ιστοσελίδας, αλλά τώρα δεν υπάρχει και αναζητείται τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο κ. Ταμήλος, τασσόμενος κατά της εποπτείας της ιστοσελίδας από το Δ.Σ. Επικρίσεις για την λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου, υπήρξαν και από τον Δημήτρη Παπαστεργίου από πλευράς συμπολίτευσης, ενώ όρους λειτουργίας, ζήτησε και ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Σακκάς του Λάμπρου.

Στο θέμα των… απειλών του ΛΑΟΣ, το Σώμα έδειξε πως δίνει «ασπίδα» στον δήμαρχο και στην περίπτωση που γίνουν πράξη οι απειλές για προσφυγή του ΛΑΟΣ στα δικαστήρια αν δεν «κατέβει» από την ιστοσελίδα του Δήμου, η προβολή της ιστοσελίδας των Αλβανών Μεταναστών από την αρχική σελίδα, φαίνεται πως το κόμμα, θα βρει απέναντι όλους τους δημοτικούς συμβούλους.

Την ερχόμενη εβδομάδα πάντως έχει …προαγγελθεί νέα συνέντευξη τύπου του ΛΑΟΣ στα Τρίκαλα λόγω της άρνησης του Δημάρχου να …υποκύψει στο «τελεσίγραφο» που έληξε χθες για το «κατέβασμα» της επίμαχης ιστοσελίδας.

www.trikalanews.gr





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου