Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Παρουσιάστηκε η μελέτη για την ανάπλαση του Ληθαίου


Εκπονήθηκε από καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης





Η αλήθεια είναι ότι από όλες τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί και παραδοθεί στο δήμο Τρικκαίων τα τελευταία χρόνια ελάχιστες έχουν υλοποιηθεί.

Κάτω από αυτό το πρίσμα ο καθένας δικαιούται να αμφιβάλει για το κατά πόσον θα εφαρμοστεί η μελέτη που παρουσιάστηκε χθες στο δημαρχείο από ομάδα ερευνητών του ΑΠΘ, που την εκπόνησαν.

Η συγκεκριμένη βέβαια μελέτη έχει και την ιδιαιτερότητα ότι συγκέντρωσε αντιρρήσεις επί της σκοπιμότητας εκπόνησης της, όταν είχε τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.
Με απλά λόγια σύμβουλοι κυρίως της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ενστάσεις για τους λόγους για τους οποίους έκρινε σκόπιμο η δημοτική Αρχή να αναθέσει στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης μια μελέτη για το κεντρικό ποτάμι της πόλης.

Η μελέτη
Η μελέτη παρουσιάστηκε χθες από τον καθηγητή του ΑΠΘ, επικεφαλής της ομάδας ερευνητών που την εκπόνησαν Κ. Οικονόμου.

Σε πρώτη φάση εξετάστηκε η διαδρομή του Ληθαίου από την περιοχή Τρικκαίογλου μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνου, η παλιά συνοικία του Βαρουσίου και ο σταθμός του ΟΣΕ, καθώς επίσης και οι δρόμοι της Ασκληπιού και Αλβανικού Μετώπου και οι δραστηριότητες που επεκτείνονται στο κέντρο της πόλης.

Οι πρώτες προτάσεις στις οποίες κατέληξαν οι μελετητές είναι να πεζοδρομηθούν οι δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία, η οδός Κολοκοτρώνη καθώς και τμήμα από την κεντρική πεζογέφυρα μέχρι την γέφυρα Ασκληπιού, ενώ ένα από τα σενάρια που προτείνεται είναι και η μονοδρόμηση της οδού Κανούτα στο συγκεκριμένο τμήμα.
Επίσης, μέσω της μελέτης, προτείνεται να αναδειχθούν τα ιστορικά μνημεία και η όποια παρέμβαση γίνει να μην αλλοιώνει τη σημερινή κίνηση των αυτοκινήτων.
Τέλος ο δήμαρχος υποστήριξε ότι το έργο θα υλοποιηθεί μέσω χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προσθέτοντας ότι υπάρχει δεσμευμένο στο πλαίσιο του ΠΕΠ κονδύλι της τάξης των 5 εκ. ευρώ.


ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ - ΕΡΕΥΝΑ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου