Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Λύγισε στο τέλος. ΑΣ Τρίκαλα - ΑΕΚ 59-65


Έχασε ο ΑΣ Τρίκαλα από την ΑΕΚ αλλά κράτησε τη διαφορά των 8 πόντων του πρώτου αγώνα.
Η συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα



εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο των Τρικάλων, οι παίχτες του ΑΣ Τρίκαλα, παρόλο που ήταν μπροστά στο σκορ, σε όλη την διάρκεια του αγώνα , στα τελευταία κρίσιμα λεπτά έκαναν καθοριστικά λάθη με αποτέλεσμα να ηττηθούν από την ΑΕΚ με σκορ 59-65.

Τον αγώνα παρακολούθησαν και 300 φίλαθλοι της Ένωσης χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό επεισόδιο.

Δεκάλεπτα: 15-15, 31-26, 47-44, 59-65

Τρίκαλα (Γιαπλές): Γκιζόγιαννης 5, Μπιγκς 1, Προδρόμου 5, Νοέας, Κατσαρές 3, Τσαϊρέλης 4, Αποστολίδης 4, Σίμτσακ 6, Τζιγκάνοβιτς 16, Ζούπαν 10, Σακελλαρίου, Ντίκελ 4.

ΑΕΚ (Γκέκος): Μαρίνος, Γκριν 11, Νικολαΐδης 16, Μαζέικα 3, Μακ 8, Παπαντωνίου, Μελς 1, Γκιζόγιαννης 4, Γέρεμιτς, Καλλινικίδης 8, Φράνσις 14, Τουντζιαράκης.



Διαβάστε αναλυτικά τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα ανέμεσα στον ΑΣ Τρίκαλα και την ΑΕΚ:


Θανάσης Γιαπλές (ΑΣ Τρίκαλα):

«Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και στον Μηνά Γκέκο. Παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα και αυτό δυστυχώς δεν το κατάλαβαν όλοι οι παίκτες μας και κυρίως οι Έλληνες. Η νίκη επί του Περιστερίου ήταν παραπαλανητική. Δεν γίνεται μία ομάδα με τέσσερις προπονήσεις σε δέκα μέρες να κερδίσει. Τα προβλήματα είναι γνωστά αλλά χωρίς προπόνηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά».
Για το παιχνίδι σημείωσε: «Στηριζόμαστε στην ομαδικότητα και δεν μπορούν κάποια παιδιά με περιορισμένο χρόνο συμμετοχής ξαφνικά να γίνουν σούπερσταρ. Ο Αποστολίδης δεν είναι σούτιινγκ γκαρν ενώ ο Ζούπαν θέλει στήριξη για να φανεί. Η ΑΕΚ ήταν πολύ καλά διαβασμένη. Πήγαμε καλά στην άμυνα αλλά επιθετικά δεν ήμασταν καλοί».

Ο Θανάσης Γιαπλές αναφέρθηκε στην συνέχεια στον τραυματισμό του Ντίκελ αλλά και στο γεγονός ότι ο Κασίμπ Πάουελ την παραμονή του αγώνα ενημέρωσε την ομάδα ότι δεν θα αγωνιστεί.

Για την μη χρησιμοποίηση του Τζιγκάνοβιτς τόνισε: «Μετά το παιχνίδι μπορούν να ειπωθούν πολλά αλλά ο Σάβο μπορεί να παίξει μόνο 20 λεπτά. Η ευθύνη αναλαμβάνεται καθαρά από μένα».


Ο προπονητής του ΑΣ Τρίκαλα σε ερώτηση για διάλογο που είχε με φίλαθλο σημείωσε: «Είναι κρίμα ενώ όλοι ξέρουν την κατάσταση να υπάρχει αυτό το κλίμα. Εγώ σήμερα είμαι στα Τρίκαλα, αύριο δεν θα είμαι. Θα πρέπει να συσπειρωθεί όλη η πόλη από την στιγμή που γνωρίζει τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να παραμείνει η ομάδα στην Α1».



Μηνάς Γκέκος (ΑΕΚ):

«Συγχαρητήρια στα παιδιά. Η ΑΕΚ περνάει μία δύσκολη περίοδο. Θα κοιτάξομε να πάμε ένα βήμα μπροστά από εκεί που οι κ.κ Φλεβαράκης, Πεδουλάκης άφησαν την ομάδα. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα και η προσπάθεια που έκαναν ήταν αξιοζήλευτη και αυτό το βγάλανε μέσα στο παιχνίδι. Κάναμε μία σπουδαία νίκη αλλά ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Είπα στα παιδιά ότι δεν αξίζουμε να είμαστε στις τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος αλλά δεν αξίζουμε να είμαστε και στις τέσσερις τελευταίες θέσεις. Η ΑΕΚ είναι σε μία δύσκολη κατάσταση και χρειάζεται μία συσπείρωση απ’ όλον τον κόσμο ώστε να βοηθήσει την ομάδα. Το μικρότερο ποσοστό ευθυνών το έχουν οι παίκτες».

Για το παιχνίδι ο Μηνάς Γκέκος σημείωσε: «Ο στόχος μας ήταν να ανακόψουμε τον γρήγορο ρυθμό των Τρικάλων και να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς και νομίζω ότι τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Βάλαμε πίεση στους περιφερειακούς και στους ψηλούς κάτω από τα καλάθι και αυτό πιστεύω ότι ήταν το κλειδί που μας έδωσε την νίκη. Σε τέσσερις μέρες δεν προλάβαμε να κάνουμε πολλά πράγματα και η εικόνα που δείξαμε στην επίθεση δεν ήταν καλή. Κερδίσαμε ένα παιχνίδι από την άμυνα και την διάθεση των παικτών».

Βασίλης Σύμτσακ (ΑΣ Τρίκαλα): «Θέλαμε πολύ την νίκη μετά και την επικράτηση μας επί του Περιστερίου για να ξεφύγουμε από τις τελευταίες θέσεις. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι αλλά στο τέλος μπλοκάραμε στην επίθεση, δεχθήκαμε κάποια εύκολα καλάθια και στο τέλος χάσαμε.Κοιτάζουμε μπροστά, βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν τα παρατάμε και συνεχίζουμε».

Μάκης Νικολαϊδης (ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γιατί όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παίζεις κάτω από τέτοια πίεση βαθμολογική και αγωνιστική. Καταφέραμε και πήραμε μία μεγάλη νίκη μέσα σε μία καυτή έδρα κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Ελπίζουμε με την νίκη αυτή να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στον δεύτερο γύρο. Δουλεύουμε μέρα με την μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε αφού εμείς τα κάναμε έτσι».

Σχετικά με τον διάλογο που είχε στο τέλος με κάποιους φιλάθλους είπε: «Αν είδατε μόνο το δικό μου το παράπτωμα θα έπρεπε να δείτε και τα φτυσίματα που τρώγαμε στον πάγκο μας. Εγώ υπερασπίστηκα την ομάδα μου. Απλά στην τρίτη περίοδο που υπήρξε ένταση ήρθε ένας παίκτης που το έπαιζε φίλος και με έβρισε».
Σε επισήμανση που έγινε ότι χειροκροτήθηκε από τους Τρικαλινούς φιλάθλους σημείωσε: «Δεν έχω κανένα παράπονο. Και εγώ τους χειροκρότησα και τους αγαπάω όπως και αυτοί και έφαγα ψωμί στα Τρίκαλα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς στον αθλητισμό δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν αντιδρούν το ίδιο».




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου