Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Πράσινο φως από την Ν.Επιτροπή για το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων


Θετικά ενέκρινε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος το πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Τρικκαίων και την Δευτέρα 7-12-2009 υπεγράφη και από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Βλαχογιάννη παρουσία του Δημάρχου κ. Ταμήλου.




Μετά από διαβούλευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την Επιτροπή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης πήρε θετική γνωμοδότηση και πλέον «πηγαίνει» στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο υπογράψαμε την κύρωση αναθεώρησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου τη δεύτερη φάση. Ήταν ένα αίτημα της δημοτικής αρχής και επίσης υπογράψαμε τη διαρθρωτική πράξη για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων σχετικά με το σχέδιο πόλεως δεξιά της οδού Καλαμπάκας, μια εκκρεμότητα πολλών ετών που με εισήγηση του Δήμου τακτοποιήθηκε με σύμφωνη γνώμη του ΝΕΧΩΠ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος δήλωσε:

«Η τελική φάση της γνωμοδότησης πέρασε από τον ΝΕΧΩΠ και ο Νομάρχης υπέγραψε την απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η πρόταση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου. Αυτό σημαίνει ότι στέλνουμε τον φάκελο εντός των ημερών στο ΥΠΕΧΩΔΕ και από σήμερα αρχίζει μια μεγάλη προσπάθεια να εγκρίνουμε αυτή την μελέτη.

Θα μπορέσουμε παράλληλα να τροποποιήσουμε τη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη πολλών δραστηριοτήτων στα Τρίκαλα, ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα να χωροθετήσουμε δράσεις που μαζί έχουμε συμφωνήσει με τη Νομαρχία για την ανάπτυξη της πόλης σύμφωνα με το γενικό χωροταξικό σχεδιασμό».

Εντωμεταξύ η μελέτη που εγκρίθηκε για τον οδικό άξονα Ε-65 σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Ταμήλου αδικεί τα Τρίκαλα όσον αφορά την πρόσβαση των Αθηναίων προς τη δυτική περιοχή των Τρικάλων προς Πύλη και Περτούλι.

«Ζητάμε με τη μελέτη αυτή να γίνει ακόμη μία πρόσβαση προς τα Τρίκαλα από τη γέφυρα του Πηνειού μπαίνοντας στα όρια του Νομού μας προς τα Τρίκαλα. Για να μπορέσουμε να τεκμηριώσουμε το αίτημά μας πρέπει να γίνει μια ειδική μελέτη, να υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ και μετά να διεκδικήσουμε μαζί με τη Νομαρχία αυτή την τρίτη είσοδο».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου