Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

«Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;»


Παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία χθες το βιβλίο του Τρικαλινού συγγραφέα Γ. Χατζηστεργίου «Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;»





Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Σου έχει μείνει καθόλου περιουσία;».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» και το βιβλιοπωλείο «κηρήθρες», ενώ για το νέο πόνημα του συμπολίτη συγγραφέα Γιώργου Χατζηστεργίου μίλησαν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος και ο δημοσιογράφος, Θ. Λώλης.

Όπως τονίστηκε, με αφορμή τις οικιστικές και πολεοδομικές αυθαιρεσίες, ο συγγραφέας πλάθει ένα μύθο ο οποίος εστιάζει στην ανάγκη να γκρεμιστούν και στη συνέχεια να ανοικοδομηθούν από την αρχή τα σπίτια, τα μαγαζιά, οι εκκλησίες και τα γήπεδα, πρώτα στην Αθήνα και έπεται σ' ολόκληρη τη χώρα, επεκτείνοντας ταυτόχρονα και στον κοινωνικό τομέα.

Ο κ. Λώλης χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα πολιτικό - κοινωνικό μανιφέστο με λογοτεχνική επένδυση, ενός τεχνοκράτη με πολιτισμικές ευαισθησίες.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου στις οποίες παρουσιάζεται μια εναλλακτική πρόταση της σύγχρονης Αθήνας, ο συγγραφέας μεταφέρει και την αισιοδοξία του ότι οι νέοι άνθρωποι μαζί με τους τεχνοκράτες μπορούν να δημιουργήσουν το μέλλον μόνοι τους.









Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου