Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων. Επιτυχημένη η εκδήλωση με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»


Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων, αφιερωμένη στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».




Κλιμάκιο της διεθνούς, ανεξάρτητης, ιατρικής και ανθρωπιστικής οργάνωσης βρέθηκε στα Τρίκαλα ειδικά για να ενημερώσει για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.


«Οι γιατροί Χωρίς Σύνορα προσφέρουν τη βοήθειά τους σε πληθυσμούς που βρίσκονται σε κατάσταση επείγουσας ανάγκης» τόνισαν οι Γιατροί «στα θύματα που προκαλούνται είτε από φυσικούς είτε από ανθρώπινους παράγοντες, σε όσους υποφέρουν εξαιτίας εξεγέρσεων, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, φιλοσοφική ή πολιτική διάκριση.

Εργαζόμαστε με ουδετερότητα και πλήρη αμεροληψία και διεκδικούν, στο όνομα της παγκόσμιας ιατρικής ηθικής και του δικαιώματος στην ανθρωπιστική προσφορά υπηρεσιών, την πλήρη και απόλυτη ελευθερία στην άσκηση των δραστηριοτήτων τους».


Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ κ. Αχιλλέας Περγαντής μίλησε για το έργο και την προσφορά της οργάνωσης τονίζοντας ότι «αναζητούσαμε την κατάλληλη αφορμή, τον κατάλληλο χρόνο προκειμένου να μπορέσουμε να την διοργανώσουμε το δυνατόν καλύτερα. Γι? αυτό βρισκόμαστε λοιπόν απόψε εδώ.

Για να μάθουμε περισσότερα για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», για το έργο που προσφέρουν σε περισσότερες από 70 χώρες κάθε χρόνο στηριζόμενοι ουσιαστικά στην οικονομική βοήθεια των υποστηρικτών τους, όλων ημών που από το υστέρημά μας πολλές φορές διαθέτουμε ότι και όσα μπορούμε.

Και μ? αυτό τον τρόπο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μπορούνε να διατηρήσουνε την οικονομική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία τους, που τους επιτρέπει να παρέχουν επείγουσα ιατρική βοήθεια σε θύματα μεγάλων αλλά και σιωπηρών ανθρωπιστικών κρίσεων».

Ο κ. Περγαντής έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο έργο του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων σημειώνοντας πως « παραμένουμε πιστοί στις αρχές και στις αξίες του διεθνούς Ρόταρι παρεμβαίνει στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου, βάζει πάνω απ? όλα το κοινό καλό και ενισχύει την εθελοντική δράση και συνεργασία.

Ο Όμιλός μας κάνει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, άνοιγμα στην κοινωνία και ζητάει απ? όλους συμμετοχή.

Συμμετοχή προκειμένου να πετύχουμε πολλά περισσότερα και να δώσουμε τα καλύτερα παραδείγματα στη νεολαία μας».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου