Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Νίκος Λέγκας: Επέλεξα, να...επιλέξετε εσείς τον πρόεδρο, και μετά να μιλήσω...


Πέντε "επέλεξα" λέει στην...Δήλωσή του (δήλωση-τοποθέτηση...απολογία μοιάζει) ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ.και πρώην υφυπουργός.
Ε, όχι και επέλεξες βρε Νικολάκη.
Κρυφτούλι έπαιξες.Έτσι είναι οι επιλογές;





Δήλωση Νίκου Λέγκα για την εκλογή του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας:


Οι εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη της ηγεσίας στη ΝΔ, ήταν εκλογές ευθύνης, αλλά και προοπτικής για τη μεγάλη παράταξή μας. Το διακύβευμα αυτής της πρωτόγνωρης δημοκρατικής εσωκομματικής διαδικασίας που ήταν η συμμετοχή και η ενότητα επετεύχθη, σε βαθμό που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.

Στο διάστημα που πέρασε παρακολουθήσαμε τους τρεις υποψηφίους να καταθέτουν το πολιτικό τους πλαίσιο και να δίνουν την προοπτική του κόμματός μας στο μέλλον.

Στο διάστημα αυτό επέλεξα-όπως και πολλοί συνάδελφοί μου στην κοινοβουλευτική μας ομάδα- να εκφράσω στην κάλπη τη σαφή άποψη που έχω διαμορφώσει, χωρίς να τη διατυμπανίσω.

  • Επέλεξα να ακούσω τη βάση μας και όχι να την κατευθύνω, να σεβαστώ την ετυμηγορία της και όχι να την προκαταλάβω, να ενισχύσω την επιλογή της και όχι να τη διχάσω.
  • Επέλεξα να μη βγω στα τηλεοπτικά παράθυρα απέναντι σε συναδέλφους μου και να κατακρίνω πράγματα και συμπεριφορές που θα πρέπει αύριο να υποστηρίξω, γιατί πιστεύω ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα πρέπει να είναι καταλύτης και εγγυήτρια της ενότητας της παράταξής.
  • Επέλεξα να βλέπω την επόμενη μέρα προσπερνώντας τις κακές στιγμές του παρελθόντος και τις μικροεντάσεις του παρόντος.
  • Επέλεξα, τέλος, να ακούσω τους πολίτες που με εμπιστεύονται και όχι να ακούσουν τη δική μου επιλογή, να τους παροτρύνω να έρθουν να ψηφίσουν από να τους υποδεικνύω τι θα ψηφίσουν.

Γιατί εντέλει, στην ύψιστη αυτή δημοκρατική, συμμετοχική εσωκομματική διαδικασία που ακολούθησε για πρώτη φορά η παράταξή μας έπρεπε να μιλήσει η βάση, έπρεπε να μιλήσει ο νεοδημοκράτης.

Η βάση μίλησε. Η βάση συμμετείχε μαζικά. Πάνω από 700 χιλιάδες πολίτες προσήλθαν στις κάλπες αποφασισμένοι. Η παράταξή μας μετά από μία μεγάλη ήττα έδωσε το δυναμικό παρόν της. Έδωσε μια καθαρή εντολή στο νέο αρχηγό, τον Αντώνη Σαμαρά, για επανίδρυση της ΝΔ, για μεγάλες μεταρρυθμίσεις, για ανανέωση και εκσυγχρονισμό.

Από σήμερα θα πρέπει όλοι μας, με όλες μας τις δυνάμεις να αγωνιστούμε να κάνουμε πράξη τη μεγάλη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και μέσα από καταστατικές διαδικασίες να περάσουμε σε ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία που να σηματοδοτεί την ενίσχυση των συμμετοχικών πολιτικών διαδικασιών και της συλλογικότητας. Ένα κόμμα αρχών και αξιών, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, με σύγχρονο προγραμματικό λόγο.

Προσωπικά αναλαμβάνω μία ευθύνη:
Να παλέψω ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα να είναι η υπεύθυνη και ήρεμη δύναμη που θα εγγυάται την ενότητα της μεγάλης παράταξής μας και την πορεία προς τις νίκες.

Να βοηθήσω στο να ασκήσουμε μια έντιμη και δυναμική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ που πρέπει να καταλάβει ότι η περίοδος χάριτος τελείωσε.

Να στηρίξω με τους συναδέλφους μου το νέο αρχηγό - ο οποίος θα είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός - τόσο στο κόμμα, όσο και στην κοινωνία.





Δημοσίευσέ το στο:

2 σχόλια:

  1. ρε fatsimare περνάς ένα μηνυμα για καπέλωμα της βάσης, της φωνής των πολιτών.Όταν μιλάει η βάση δεν εχουν καμμία θέση ιθύνοντες, ινστρουκτορες, παράγοντες, μηχανισμοί. Τους πέρνει "παραμάζωμα" το "ρεύμα". 800 χ περίπου ΄πολίτες πανελλαδικά και 12χ στα Τρίκαλα αποφάσισαν και επελεξαν. Η 'Θέση" θα είχε νόημα άν αποφάσισαν ΜΟΝΟ οι εκλεγμενοι του συνεδρίου. Θα πρέπει λοιπόν να επικροτούμε θέσεις σαν αυτή που πήρε ο "Νικολάκης" και πολλοί άλλοι βουλευτές της ΝΔ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή