Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

H Σούλα Μερεντίτη στις παλιές Φυλακές Τρικάλων


Τις παλιές Φυλακές Τρικάλων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη, με το Δήμαρχο Τρικκαίων, Χρήστο Λάππα και την προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κρυσταλία Μαντζανά.





Όπως είναι ήδη γνωστό, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ένταξη του έργου ανάπλασης των παλιών Φυλακών στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Παράλληλα, στα σχέδια του δήμου είναι η ανάδειξη των οθωμανικών λουτρών που βρέθηκαν στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου.

Κατά την επίσκεψή της η Τρικαλινή βουλευτής ενημερώθηκε από την κα Μαντζανά σχετικά με τα ευρήματα που ήρθαν στο φως από τις διερευνητικές εργασίες της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Από την πλευρά της η κα Μερεντίτη διαβεβαίωσε τόσο το Δήμαρχο όσο και την προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξουν προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου.

Και αυτό γιατί, όπως τόνισε η κα Μερεντίτη, η αξιοποίηση των παλιών Φυλακών σε συνδυασμό με την ανάδειξη των οθωμανικών λουτρών, θα αποτελέσουν πόλο έλξης τουριστών, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την πόλη μας.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου