Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Λύθηκε η παρεξήγηση Θέκλας - fatsimare και θα δημοσιεύονται τα δελτία τύπου της...

- Με γρήγορα αντανακλαστικά αντέδρασε η Λαρισαία πολιτικός και σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε χθες και που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις...Θέκλα Παρασκευούδη: «Μέγα εκπαιδευτικό πισωγύρισμα για τη χώρα η επιβολή της δεύτερης ξένης γλώσσας»Η κατάργηση της δυνατότητας επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία με παράλληλη επιβολή μίας συγκεκριμένης «θα δημιουργήσει σχολεία δύο ταχυτήτων» αλλά και «αντιπαραθέσεις» στο εσωτερικό της εκπαιδευτικής κοινότητας, επισημαίνει η υπεύθυνη περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θέκλα Παρασκευούδη, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις καθηγητών, μαθητών και γονέων.

Μετά από επαφές που είχε με συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλία, η κ. Παρασκευούδη επεσήμανε πως ουσιαστικά «ο χαρακτηρισμός των σχολείων μας σε «γαλλόφωνα» και «γερμανόφωνα» πρακτικά εγείρει ζήτημα δημοκρατίας αφού την ίδια ώρα βάσει των επίσημων στοιχείων, οι εκπαιδευτικοί Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας είναι υπεραρκετοί για την απρόσκοπτη συνέχισης της διδασκαλίας και των δύο γλωσσών με το καθεστώς που όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια».

«Το ερώτημα λοιπόν, εξηγεί η υπεύθυνη περιφερειακών Μ.Μ.Ε.  της Δημοκρατικής Συμμαχίας, είναι το κατά πόσο μπορεί η χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στον πλανήτη, θα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για την εκπαίδευσή της, όταν στερεί ουσιαστικά σε 20 ή 30 παιδιά το δικαίωμα σε μία γλώσσα και επιβάλλει σε κάποια άλλα παιδιά μία άλλη γλώσσα η οποία πιθανόν να μην τους είναι αρεστή».
Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου