Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθλητισμού – Πολιτισμού – Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης – Νεολαίας – Εθελοντισμούο Ευθύμης Ρεντζιάς


- Ένας άνθρωπος του Τρικαλινού αθλητισμού αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια κοινωνικής συνοχής
- Κώστας Αγοραστός: «Ανάπτυξη, Απασχόληση και Κοινωνική Συνοχή, οι κύριες προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας»





Με έμφαση στην Ανάπτυξη, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και με στρατηγική στόχευση την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλίας ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός καθόρισε και  προχώρησε  σήμερα στην ανακοίνωση των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών και των τομέων που καλύπτουν.

«Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας και αναλαμβάνοντας σημαντικές αρμοδιότητες όπως την διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προχωρούμε στη σύσταση και ενεργοποίηση των θεματικών Αντιπεριφερειών προκειμένου να επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό βηματισμό της Θεσσαλίας και να βρεθούμε ακόμη πιο κοντά στους Θεσσαλούς πολίτες και ιδίως αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες», τόνισε ο κ. Αγοραστός παρουσιάζοντας τους νέους Αντιπεριφερειάρχες, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του trikalanews.gr για τα πρόσωπα.

Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής
(καλύπτει τους τομείς Αθλητισμού – Πολιτισμού – Παιδείας και Δία Βίου Μάθησης – Νεολαίας – Εθελοντισμού)
Αντιπεριφερειάρχης: Ευθύμης Ρεντζιάς

-Αντιπεριφέρεια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Υποδομών και Απασχόλησης
Αντιπεριφερειάρχης: Ζήσης Γρηγορίου

Αντιπεριφέρεια Βορείων Σποράδων, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Οικονομίας και Προστασίας του Καταναλωτή
Αντιπεριφερειάρχης: Αργύρης Κοπάνας

«Παρά τις εγγενείς δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αιρετή Περιφέρεια από τη μεγάλη μείωση τόσο της χρηματοδότησης όσο και του προσωπικού και γενικότερα παρά το «βαρύ» πέπλο απαισιοδοξίας που έχει απλωθεί στον τόπο μας, στόχος μας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για ένα καλύτερο, πιο φωτεινό αύριο.

Έχουμε συγκεκριμένες αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες, είμαστε σε διαρκή διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, προχωρούμε με αποφασιστικότητα και ισχυρή βούληση να προσφέρουμε στον τόπο μας. Να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να σταθούμε στο πλευρό κάθε οικογένειας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξήγησε ότι η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των θεματικών Αντιπεριφερειών έγινε κατά τρόπο ώστε να υπηρετούν τις τρεις κύριες προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας:

-Ανάπτυξη – Υποδομές – Αναδιοργάνωση

-Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων (Αγροτικός τομέας – Τουρισμός) – Προστασία του Καταναλωτή

-Κοινωνική Συνοχή – Παιδεία – Πολιτισμός – Νεολαία – Άθληση – Εθελοντισμός.

Παράλληλα, επειδή ο αριθμός των θεματικών Αντιπεριφερειών είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένος, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την πρόθεσή του να αναθέσει συγκεκριμένους τομείς πολιτικής σε Περιφερειακούς Συμβούλους ενεργοποιώντας τον θεσμό των Εντεταλμένων Συμβούλων (σχετικές ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
«Όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος», υπογράμμισε ο κ. Κώστας Αγοραστός στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.

«Δίνουμε μια μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Οι πολίτες έχουν – και δικαίως – μεγάλες απαιτήσεις από μας και οφείλουμε να ανταποκριθούμε», σημείωσε αποτιμώντας με θετικό πρόσημο την ως τώρα πορεία της αιρετής Περιφέρειας.

Ο Κώστας Αγοραστός επανέλαβε ότι «στην Περιφέρεια κάνουμε ομαδική δουλειά, είμαστε μια μεγάλη και συμπαγής ομάδα όλοι: Περιφερειάρχης, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κι όλοι οι εργαζόμενοι. Μόνο με συλλογική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους υψηλούς στόχους που θέτουμε εμείς οι ίδιοι και θέτουν οι Θεσσαλοί», ξεκαθάρισε και προέτρεψε τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες «να ανοίξουν νέους δρόμους, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να εμπιστευτούν τα στελέχη της Περιφέρειας και όλες τους οι ενέργειες να έχουν γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Ζήτησε παράλληλα να έχουν τακτική συνεργασία με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, να έρχονται καθημερινά σε επαφή με όλους τους πολίτες σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας και να λειτουργούν με πανθεσσαλική οπτική.

«Η αποστολή μας καθίσταται ακόμη πιο σημαντική καθώς καλούμαστε να θεμελιώσουμε την περιφερειακή συνείδηση. Η Θεσσαλία είναι ο τόπος μας, είναι το κοινό μας σπίτι. Είμαστε Περιφερειακή Αρχή όλων των Θεσσαλών ανεξαρτήτως που κατοικούν, ανεξαρτήτως της πολιτικής αφετηρίας τους ή των κομματικών προτιμήσεών τους», τόνισε με έμφαση ο κ. Αγοραστός.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου