Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Aποφασιστικότητα δείχνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας να μην φύγει το ΤΕΙ Τρικάλων


Την αποφασιστικότητά του να παραμείνει και να συνεχίσει να λειτουργεί το ΤΕΙ στα Τρίκαλα με αναβαθμισμένες τις υποδομές εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, όπως και όλοι οι φορείς των Τρικάλων, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.





Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Μιχαλάκης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών Βαρθολομαίος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας και Πύλης κ.κ. Λάππας, Σακελλαρίου και Κουφογάζος, ο προϊστάμενος του ΤΕΙ κ. Σδρόλιας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαγιάκος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Καλέας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Αγγελάκης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Τρικάλων κ. Μητσιούλης, καθώς και οι σπουδαστές του ΤΕΙ.



Όλοι τους εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο μεταφοράς του ΤΕΙ στη Λάρισα και ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει ότι και οι σπουδαστές θα αγωνιστούν για να μην φύγει το ΤΕΙ από τα Τρίκαλα. Η σύσκεψη μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη μιας και υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις πλέον για τα θέματα που θέτει η Διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας.

Ήδη το πρόβλημα με το διοικητικό προσωπικό έχει λυθεί και όσον αφορά τις υποδομές και τους χώρους των εργαστηρίων αυτοί υπάρχουν, μιας και μπορεί να αξιοποιηθεί η αίθουσα του ΕΠΑΛ.

Η σύσκεψη ξεκίνησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο οποίος μάλιστα συγκάλεσε αυτή την ευρεία σύσκεψη, λέγοντας ότι υπάρχει έντονος ο προβληματισμός για τη σωστή λειτουργία του τμήματος Δομικών Έργων. Όπως χαρακτηριστικά είπε «θέση μας είναι να υπάρξει η σωστή υποδομή, να αναβαθμιστεί το Τμήμα και να συνεχίσει να λειτουργεί στα Τρίκαλα».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας ανέφερε ότι υπάρχει ενδεχόμενο αν συμπτυχθεί το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου να μεταστεγαστεί εκεί το ΤΕΙ, μια λύση που την θέλουν και οι σπουδαστές μιας και υπάρχουν κατάλληλοι χώροι.



Ο προϊστάμενος του ΤΕΙ κ. Σδρόλιας ανέφερε πως είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει το ΤΕΙ και ότι από όλους τους φορείς των Τρικάλων έχουν γίνει ενέργειες που είναι σε σωστή βάση για να μείνει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Πρότεινε οι μαθητές για ένα εξάμηνο, μία φορά την εβδομάδα οι σπουδαστές να πηγαίνουν στη Λάρισα για τα εργαστήρια και ότι αν μείνουν στα Τρίκαλα θα έχουν ελλιπής γνώση.

Σε αυτό αντέδρασαν οι σπουδαστές λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αλλά και ένας καθηγητής του ΤΕΙ Λάρισας λέγοντας ότι στη Λάρισα οι αίθουσες δεν επαρκούν και τα μαθήματα δεν γίνονται όπως πρέπει.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Καίκης τόνισε ότι θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για αυτή την κατάσταση, «δεν πρέπει να αποδυναμωθούν οι Σχολές και να μη χτυπηθεί η καθημερινότητα των φοιτητών».

Την προσεχή Πέμπτη εντωμεταξύ θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Διοίκησης του ΤΕΙ Λάρισας για να κάνει εισήγηση για το μέλλον του ΤΕΙ, όπου αναμένεται να παραστούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και ο Δήμαρχος Τρικκαίων και οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και τα επιχειρήματά τους για τη συνέχιση λειτουργίας του ΤΕΙ στα Τρίκαλα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Είναι πάγια η θέση μας ότι το ΤΕΙ πρέπει να παραμείνει στα Τρίκαλα, να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του και στις υποδομές και στο επιστημονικό προσωπικό.

Η λύση στο διοικητικό προσωπικό έχει ήδη βρεθεί και σήμερα έχουμε τη λύση για τις υποδομές. Άρα ένα-ένα τα επιχειρήματα που έχουμε δυναμώνουν τη βούληση των φορέων να παραμείνει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα».

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας ανέφερε:

«Διατρανώσαμε σήμερα την ακλόνητη θέλησή μας να παραμείνει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα. Το τελευταίο διάστημα εργαζόμαστε με τη Δοίκηση του ΤΕΙ, με τους σπουδαστές και με όλους τους φορείς για να υλοποιήσουμε αυτό το στόχο.

Τα βήματα γίνονται και είναι θετικά και πιστεύουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να τα ανακοινώσουμε οριστικά ότι θα παραμείνει το ΤΕΙ στα Τρίκαλα».





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου