Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Επί τάπητος η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Τρικκαίων - Ο Θανάσης Βαβύλης πρόεδρος


Έχουμε το όργανο αλλά το θέμα είναι να το κάνουμε λειτουργικό.




«Άλλαξαν οι κανονισμοί σε κάποια νομοσχέδια που αφορούν το δημοτικό συμβούλιο τα οποία θα σταλούν στους δημοτικούς συμβούλους με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, έτσι ώστε να γίνει μια διαβούλευση».

Αυτό υπογράμμισε χθες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων κ. Θανάσης Βαβύλης, προσθέτοντας πως αυτό γίνεται ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν να κάνουμε αυτούς τους κανονισμούς οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να λειτουργήσει σωστά το δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα για την επιτροπή διαβούλευσης στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη σημασία.

Αλλαγές
Σε σχετική ερώτηση τι αλλάζει στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με το νέο κανονισμό, ο κ. Βαβύλης υπογράμμισε:
«Τίποτα σημαντικό και ιδιαίτερο γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι ο παλιός ο κανονισμός που είχαμε από τότε που ήταν δήμαρχος ο Γιώργος Σπαθής και πρόεδρος ο Λάμπρος Καφές ήταν ένας πολύ καλός κανονισμός που από τότε είχαμε προβλέψει τις ερωτήσεις και τις υπερωτήσεις της τοποθέτησης. Όλα αυτά που σήμερα έρχονται εδώ για να καταγραφούν και θα είναι επικαιροποιημένα, θα πρέπει να υπογραφούν¨.

Επιτροπή
Πάντως ο ίδιος δε παραλείπει να τονίσει πως αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να δώσουν σημασία οι πολίτες και οι συμπολίτες μας και οι εκπρόσωποι των φορέων ώστε να συγκροτηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης. Εμείς, κατέληξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων, προσπαθήσαμε και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που στείλαμε και με επιστολές, να κάνουμε μια σημαντική έκθεση των προβλημάτων και του Νομού. Έχουμε το όργανο αλλά το θέμα είναι να το κάνουμε λειτουργικό».

Ο πρόεδρος
Να σημειώσουμε σύμφωνα με τον Καλλικράτη, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διευθύνει τη
συζήτηση και λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την ευταξία της συνεδρίασης. Μπορεί να ζητήσει και την αποβολή κάθε προσώπου που διαταράσσει τη συνεδρίαση.

Αν ο πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Αν απουσιάζει ή κωλύεται και ο αντιπρόεδρος, όποιος από τους παρόντες συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, όποιος είναι γραμμένος πρώτος στην απόφαση του δικαστηρίου, ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.
Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να ζητά από τον δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής πληροφορίες και συγκεκριμένα στοιχεία, που είναι χρήσιμα για την άσκηση των καθηκόντων του. Ο δήμαρχος οφείλει να παρέχει τις πληροφορίες εντός μηνός.

 Αποστόλης Ζώης


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου