Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Στο Μπάνσκο βρέθηκε ο Ορειβατικός Σύλλογος Πύλης…


O ΟΠΟΠ διοργάνωσε μια όμορφη εκδρομή στο τουριστικό θέρετρο της Βουλαγαρίας το γνωστό σε όλους bansko για τους λάτρες του ski και του snowboard.





Έτσι πενήντα (50) μέλη του ΟΠΟΠ και σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο «ΛΙΠΑΣ» βρέθηκε στο Bansko.

Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 - 2.500 μ. Το Bansko είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες. Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυασμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο.
Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.


Οι συνθήκες για σκι στο Bansko είναι άριστες. Το βουνό Pirin έχει έναν κυρίως αλπικό χαρακτήρα με 2 βουνοκορφές πάνω από 2900 μ. Υπάρχουν πίστες και διαδρομές για όλους τους σκιέρ, αρχάριους και έμπειρους.
Οι 2 σημαντικές περιοχές για σκι βρίσκονται πάνω από την πόλη, στις βόρειες κλίσεις του βουνού Pirin, περίπου 10 χλμ. από την πόλη. Ένας νέος σύγχρονος ανελκυστήρας, που αρχίζει σε απόσταση 1 χλμ. από την πόλη, έχει πλέον κατασκευαστεί και δίνει εύκολη πρόσβαση στις πίστες.



ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Ο.Π.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Τα νέα του συλλόγου                                                  

wwww.opopilis.blogspot.com
pvasiliu@yahoo.gr    


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου