Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Eυθύμης Ρεντζιάς: «Εφαρμόζουμε τον αθλητικό τουρισμό»


Η προσφορά του Ευθύμη Ρεντζιά στον ελληνικό αθλητισμό είναι γνωστή, όταν από το 1995 με τη φανέλα της Εθνικής μπάσκετ, φορούσε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων. Η καριέρα του μετράει πολλούς «σταθμούς», ενώ με την Εθνική ξεκίνησε από την Παίδων για να περάσει από όλα τα κλιμάκια, φτάνοντας στην Ανδρών.






Σήμερα, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής ζει μόνιμα στα Τρίκαλα, εκεί απ’ όπου κατάγεται και μάλιστα η επιστροφή του συνδυάζεται με την εκλογή του ως αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και αθλητισμού του τόπου του. Το περασμένο Σαββατοκύριακο (3-4/9), υποδέχτηκε την Εθνική ανδρών του βόλεϊ στην πόλη του για τους αγώνες του προολυμπιακού τουρνουά με τη Βοσνία και απέδειξε ότι υπηρετεί με την ίδια αγάπη όλα τα σπορ.



Από την πρώτη ημέρα της άφιξης της ελληνικής αποστολής μέχρι και την τελευταία της αναχώρησης, ο Ρεντζιάς, ήταν συνεχώς δίπλα στην ομάδα, κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή φιλοξενία.

Η φανέλα που πήρε ως δώρο από τον αρχηγό, Νίκο Ρουμελιώτη, ήταν η ελάχιστη ανταπόδοση και το volleyball.gr ζήτησε από τον Τρικαλινό πρώην σέντερ που έστω και για λίγο μετατράπηκε σε… κεντρικός, να κάνει τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής βόλεϊ στα Τρίκαλα:


«Η έλευση της Εθνικής βόλεϊ στην πόλη μας ήταν ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα για τη Θεσσαλία και όχι μόνο για τα Τρίκαλα. Στόχος μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες εκδηλώσεις και να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να δει από κοντά αυτούς που θαυμάζει. Η Θεσσαλία έχει φίλαθλο κόσμο και αν αντιληφθούμε τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, το γήπεδο είναι μια διέξοδος, αλλά και τονωτική ένεση για την αγορά».

«Εφαρμόζουμε τον αθλητικό τουρισμό»

Ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος παράλληλα προσφέρει τις υπηρεσίες του και στον τρικαλινό σύλλογο βόλεϊ «ΑΣ Ασκληπιός» (μετείχε ενεργά στη διεξαγωγή των δύο αγώνων με τη Βοσνία ως συνδιοργανωτής), είδε τις ημέρες παρουσίας της Εθνικής να πραγματοποιούνται δεκάδες νέες εγγραφές στο τμήμα βόλεϊ, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί:

«Είναι και αυτό ένα από τα κέρδη του αθλητικού τουρισμού. Ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό έχω δει πώς λειτουργεί και πώς στηρίζονται τέτοιου είδους προσπάθειες και πιστεύω ότι μπορούμε να την εφαρμόσουμε και στην πόλη των Τρικάλων. Πραγματικά, το πιστεύω και θα το στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις και την εμπειρία πάνω σε αυτόν τον τομέα.

Προσωπικά, εκτός από αθλητής, υπήρξα από μικρό παιδί φίλαθλος του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου, του βόλεϊ, ασχολήθηκα ακόμα και με τις πολεμικές τέχνες και γενικότερα μπορώ να πω ότι είμαι άνθρωπος των σπορ γι’ αυτό και δεν παύω να ασχολούμαι με όλες τις πλευρές του αθλητισμού.

Γνωρίζω ότι η Θεσσαλία έχει παράδοση στα σπορ, έχει αναδείξει αθλητές που έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα παγκοσμίως. Η πόλη είναι έτοιμη να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό και προσπαθούμε όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις μας να πληρούν προϋποθέσεις και προδιαγραφές για διεθνείς αγώνες. Τελευταίο παράδειγμα ήταν η παρουσία της Εθνικής βόλεϊ για τους αγώνες με τη Βοσνία. Ήταν τεράστια ικανοποίηση να βλέπω το κλειστό των Τρικάλων κατάμεστο από ένα ενθουσιασμένο κοινό».

Κλείνοντας, ο Ρεντζιάς στάθηκε και στο αμφίδρομο κέρδος της συνεργασίας αυτής: «Θέλω να πιστεύω ότι υπήρξε αμφίδρομο κέρδος από την παρουσία της Εθνικής βόλεϊ στα Τρίκαλα. Για την πόλη μας ήταν η καλύτερη διαφήμιση αυτή η διοργάνωση, ενώ και ο κόσμος βρέθηκε κοντά στους διεθνείς και τους υποστήριξε. Γνωρίζω ότι τα παιδιά είχαν ανάγκη να παίξουν σε γεμάτο γήπεδο. Πιστέψτε με, έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση τους με πεσμένο ηθικό, έχω αντιμετωπίσει ακριβώς τα ίδια σοβαρά οικονομικά προβλήματα και καταστάσεις και έχω νιώσει τον ίδιο πόνο. Ο κόσμος τους άλλαξε τη διάθεση και έφερε χαρά στα πρόσωπά τους. Ειλικρινά εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά και μακάρι να λύσουν τα προβλήματα με τις ομάδες τους γιατί από εκεί ξεκινούν όλα αυτά».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου