Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Παπανδρέου- Σαμαράς συμφωνούν για τον χρόνο των εκλογών!


Ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Η ΝΔ ζητάει εκλογές. Ωστόσο, Παπανδρέου και Σαμαράς έχουν κάθε λόγο να συμφωνούν στον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.





Και εξηγούμε:

Ο Γ. Παπανδρέου έχει ελάχιστα περιθώρια ελιγμών. Αν γίνουν σήμερα εκλογές, όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Άντε να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να κληθεί να συγκυβερνήσει με τον Σαμαρά. Από τη θέση του δεύτερου όμως, με μειωμένη δύναμη στα κέντρα εξουσίας. Και με την εσωκομματική αντιπολίτευση να σηκώνει- πιθανά, το λάβαρο της αμφισβήτησης.

Έχει κάθε λόγο λοιπόν να θέλει την καθυστέρηση των εκλογών, με την ελπίδα ότι τα μέτρα (επιτέλους) θα αποδώσουν, ώστε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών με το επιχείρημα ότι έσωσε τη χώρα από την χρεοκοπία, σε χρόνο που η ανάκαμψη θα είναι ορατή.

Ο Α. Σαμαράς, αν γίνουν σήμερα εκλογές, όλα δείχνουν ότι θα φέρει τη ΝΔ στην πρώτη θέση. Ενδεχομένως και με αυτοδυναμία, έστω και οριακή. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχει να διαχειριστεί όλη την κρίση, με ελάχιστες δυνατότητες παρεκκλίσεων, λόγω των δανειστών. Υπάρχει και χειρότερο σενάριο: Να σκάσει και στα χέρια του η βόμβα της χρεοκοπίας, ενώ ο ίδιος, δεν θα ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Στη δεύτερη περίπτωση, αν νικήσει αλλά χωρίς αυτοδυναμία, θα πιεστεί να συγκυβερνήσει- αυτό το απεύχεται. Θα μοιραστεί βλέπετε, το κόστος των μέτρων, βάζοντας τη ΝΔ στην ίδια αφετηρία με το ΠΑΣΟΚ εκ νέου.

Έχει λοιπόν και αυτός κάθε λόγο να περιμένει, πιστεύοντας ότι τα μέτρα δεν μπορούν να φέρουν ανάκαμψη μέσα στον εκλογικό χρόνο που έχει στη διάθεσή της αυτή η Κυβέρνηση. Και ταυτοχρόνως, μπορεί να ελπίζει ότι, όταν γίνουν εκλογές, το ενδεχόμενο χρεοκοπίας θα έχει απομακρυνθεί  και τα χειρότερα θα έχουν περάσει.

Κα ι- εξίσου σημαντικό, θα τα έχει χρεωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Απο το NEWPOST



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου