Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Παίρνουμε τα ποδήλατα μας και κάνουμε μια βόλτα στην πόλη μας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου...


«Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στα Τρίκαλα







Μια βόλτα για την πόλη μας, μια πόλη χωρίς αυτοκίνητο αλλά με ποιότητα ζωής, όπως τη θέλουμε κάθε μέρα», αναφέρεται σε ανακοίνωση-κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων.

Στην ίδια ανακοίνωση, προστίθεται «Η Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου,  Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, αποτελεί μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, της χρήσης ποδηλάτου και της πεζής κίνησης. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να δράσουν ενάντια στη μόλυνση του αστικού περιβάλλοντος από τις μετακινήσεις, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ποιότητα της αστικής ζωής.

Συγκεκριμένα προβλέπει την: α) προώθηση των εναλλακτικών μορφών μετακίνησης εκτός του ΙΧ αυτοκινήτου, β) αύξηση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τη μόλυνση και γ) προβολή της πόλης  σε διαφορετικές συνθήκες,  ιδιαίτερα με την απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές. Είναι μια ευκαιρία για τις πόλεις που συμμετέχουν, να δοκιμάσουν τις πολιτικές μετακίνησης και να τις παρουσιάσουν στους πολίτες. Σε μια εποχή που το περιβάλλον καθημερινά επιβαρύνεται, που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την ελληνική οικογένεια και η καθημερινότητά μας υποβαθμίζεται, το ποδήλατο ενδεχομένως να αποτελεί μια μικρή διέξοδο».

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας ευαισθητοποίησης, συμμετέχουν  μαθητικές ομάδες των Γυμνασίων της πόλης: 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 7ου, 9ου, σε εκδηλώσεις που συνδιοργανώνει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με  το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων.

Το ραντεβού δίνεται για την Πέμπτη με τα ποδήλατα στο χώρο του Δημαρχείου στις 10 το πρωί, ενώ στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν και μέλη του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ασκληπιός». Στο τέλος θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου για τους μαθητές, προσφορά Τρικαλινής εταιρείας.

Επίσης οι δημότες που την Πέμπτη και τις ώρες 8 - 9 το πρωί και 1-2 το μεσημέρι, θα χρησιμοποιήσουν τα  λεωφορεία του  Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, δεν θα πληρώνουν το αντίτιμο του εισιτηρίου για τις διαδρομές από και προς: Πύργο, Τρίκκη, Άγιο Οικουμένιο, Αγία Μονή και Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου