Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Η Σούλα Μερεντίτη στην Κοπεγχάγη. Συνάντηση της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές


Στην Κοπεγχάγη ,όπου διεξάγεται η σημαντικότερη και πιο κρίσιμη παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματικές αλλαγές και την υπερθέρμανση του πλανήτη ,βρίσκεται από χθες η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου...




...προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της διάσκεψης, καθώς επίσης και σε διμερείς επαφές με τους συναδέλφους της των μεσογειακών χωρών ως τακτικό μέλος της χώρας μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου .
Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης η οποία θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου ,θεωρείται η σημαντικότερη συνάντηση της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές και την μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη .

Η αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, αποτελεί μια από τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου ,ο οποίος και θα ηγηθεί της ελληνικής αποστολής στη Κοπεγχάγη .

Η ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη της Κοπεγχάγης και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης με την μετάβαση και του πρωθυπουργού ,αποδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της χώρας μας για το περιβάλλον αλλά και την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για την επίτευξη μιας νέας, παγκόσμιας, ενιαίας, καθολικής και νομικά δεσμευτικής

Συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, που θα βασίζεται στο Πρωτόκολλο του Κιότο ,ενσωματώνοντας όλα τα βασικά στοιχεία του, με συγκεκριμένους στόχους και τις υποχρεώσεις όλων των χωρών παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η ανάγκη για μια νομικά δεσμευτική συμφωνία που να περιλαμβάνει διατάξεις που θα αφορούν τον στόχο της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω των 2°C ,καθώς και πολιτικές και δράσεις για δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου το ταχύτερο δυνατόν ,είναι επιτακτική και επιβεβλημένη για την σωτηρία του πλανήτη .


Η συνειδητοποίηση και η περιβαλλοντική αφύπνιση όλων, ότι η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία, εάν δεν συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούν σε εφιάλτη, είναι πλέον γεγονός. Η Ελληνική Κυβέρνηση , θεωρεί ως υποχρέωση της, να προσφέρει στο μέτρο του δυνατού, στην τεχνική και οικονομική βοήθεια που απαιτείται ,αλλά και στο ζήτημα της μετατροπής του στόχου μείωσης εκπομπών ρύπων , προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει τις υποχρεώσεις της.

Από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου