Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη Μιχαλάκη στον Ασπροπόταμο, σε Στεφάνι,Κρανιά,Τζούρτζια,Μηλιά και Πολυθέα


Σε άμεση λύση και αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν από ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στην πρώην Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου, δόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.





Αμέσως ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων την επιτόπια επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Μιχαλάκης την Παρασκευή 10-06-2011, επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από το μπουρίνι, όπως το Στεφάνι, την Κρανιά, την Τζούρτζια, τη Μηλιά και την Πολυθέα, κατέγραψε και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος των ζημιών.


Όπως διαπιστώθηκε και σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν οι κάτοικοι στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, οι ζημιές στο οδικό δίκτυο είναι πολλές λόγω των ισχυρών και πολλών βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους κατοίκους για τρεις ώρες το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση και βροχόπτωση με αποτέλεσμα δρόμοι να κοπούν λόγω κατάπτωσης βράχων και μεγάλου όγκου λάσπης, σταυλικές εγκαταστάσεις και ποιμνιοστάσια να αποκλειστούν, ενώ η πλατεία της Τζούρτζιας καλύφθηκε από λάσπη.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, καθαρίστηκε το κεντρικό οδικό δίκτυο, ενώ οι κτηνοτρόφοι μπόρεσαν και πάλι να προσεγγίσουν τα ποιμνιοστάσιά τους.



Τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων παραμένουν σε ετοιμότητα και για τις επόμενες ημέρες λόγω της αυξημένης κίνησης που θα σημειωθεί στον ορεινό όγκο του νομού Τρικάλων κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.



















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου