Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Νέοι Τρικαλινοί δημιουργοί συστήνουν τις δημιουργίες τους


Τέσσερις εξαιρετικά ελπιδοφόρες περιπτώσεις νέων Τρικαλινών καλλιτεχνών, ο καθένας με την δική του ταυτότητα και τα δικά του καλλιτεχνικά μέσα φιλοξενούνται από χθες, στον χώρο της γκαλερί "alma".





H Αθανασία Βιδάλη-Σούλα, o Τάσος Μπαμπατσιάς, η Ηρώ Μπαρτσιώκα και η Ερατώ Ταγαρίδη συστήνουν τις δημιουργίες τους, στο Τρικαλινό, φιλότεχνο κοινό, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.
Εξάλλου, η γκαλερί "αlma" έχει αφιερώσει, ήδη ένα μακρύ διάστημα στο να παρουσιάσει στο τρικαλινό κοινό μερικές από τις ιστορικές στιγμές των σημαντικών στιγμών της σύγχρονης ελλαδικής τέχνης, από τις γενιές του '60 έως αυτές του '80. Από χθες, παρουσιάζει τις δημιουργίες των Τρικαλινών αποφοίτων της σχολής Καλών Τεχνών.

Η Αθανασία Βιδάλη-Σούλα ξεδιπλώνει ένα δαντελωτό οικοσύστημα, σε αραχνοΰφαντες εγκαταστάσεις, ενώ ο Τάσος Μπαμπατσιάς με πρόσχημα την έννοια της μάσκας, με αναφορές σε προσωπεία από την Αφρική, την Ωκεανία ή τους Εσκιμώους Ινουίτ, φτιάχνει ένα ψυχεδελικό –ζωγραφικό- συνονθύλευμα από στίγματα χρώματος.
Από την πλευρά της, η Ιρώ Μπαρτσιώκα παρουσιάζει μια ζωγραφική που μοιάζει να ανασύρει μνήμες από τις αρχές του 20ου αιώνα, έναν σκοτεινό εξπρεσιονισμό με κύριο θέμα του το βασανισμένο σώμα και τα πάθη του, είτε αποδεκτά, είτε όχι και η Ερατώ Ταγαρίδη μοιάζει να είναι η πιο πολυσχιδής της παρέας, παρουσιάζοντας εγκαταστάσεις στο χώρο, άλλοτε με μια έντονη ταξινομία, άλλοτε με μια απρόσμενη παιδικότητα μέσα από πάνινα παιχνίδια κι άλλοτε με μια ατμόσφαιρα αλχημιστικού εργαστηρίου.


Ευαγγελία Κάκια -Πρωϊνός Λόγος




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου