Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Παρεμβάσεις Λέγκα για την ε.ο Τρικάλων-Λάρισας και τα δημόσια έργα.


Το θέμα των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται στην αποπεράτωση της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας αλλά και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον τομέα των δημοσίων έργων της χώρας, είναι το αντικείμενο κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων του βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. Ν. Λέγκα.





Ειδικότερα, ο κ. Λέγκας, με αναφορά του προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επικαλούμενος και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ζητά ενημέρωση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην δημοσιοποίηση των οριστικών αποφάσεων για τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν για την αποπεράτωση της εθνικής οδού Τρικάλων-Λάρισας.



Τονίζεται ότι το συγκεκριμένο έργο κρίνεται ως προτεραιότητα για τη σύνδεση των δύο Νομών, ενώ δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα συχνά ατυχήματα που έχουν σημειωθεί με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος ημιτελής δρόμος να έχει συμπεριληφθεί στα «σημεία παγίδες» του εθνικού δικτύου.

Επίσης, με άλλη ερώτηση που συνυπογράφεται από τον Τομεάρχη Δημοσίων Έργων κ. Στ. Καλογιάννη και τους βουλευτές κκ Τσουμάνη και Παπασιώζο, ο Ν. Λέγκας ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να ανακοινώσει σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να τονωθεί ο τομέας των δημοσίων έργων και της οικοδομής.

Στην ερώτηση υπογραμμίζεται το «πάγωμα» των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων όπως οι αυτοκινητόδρομοι (Ε65- Ιονία Οδός κ.λ.π) με αποτέλεσμα καθημερινά τα εργοτάξια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. επιπλέον επισημαίνουν ότι τα νέα έργα που δημοπρατήθηκαν τους τελευταίους είκοσι μήνες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, συμπληρώνοντας ότι και σε όσα δημοπρατήθηκαν οι εργολάβοι καθυστερούν πολύ να εγκατασταθούν.

Κι όλα αυτά, όπως τονίζουν, την ώρα που ο κλάδος της οικοδομής και των κατασκευών έχει υποστεί τεράστια καθίζηση την τελευταία διετία, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) περικόπτεται και οι οφειλές του Δημοσίου προς τον τεχνικό κόσμο, ο οποίος βρίσκεται σε κατάρρευση, διαρκώς αυξάνουν.    



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου