Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «Το Μνημόνιο αποδείχθηκε λάθος συνταγή...


Με μικρή συμμετοχή των Τρικαλινών, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε σήμερα, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων έξω από το κτήριο και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.







«Οι τρεις δανειακές συμβάσεις και το επικείμενο ΄΄μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα΄΄ με τους επαχθείς όρους που προβλέπουν, αποτελούν την πιο βίαιη αναδιανομή πλούτου σε βάρος των δυνάμεων της εργασίας από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά», επισημάνθηκε στην συγκέντρωση και τονίστηκε πως «δικαιώματα που κατακτήθηκαν από το Εργατικό Κίνημα με θυσίες και πολύχρονους αγώνες, κατεδαφίζονται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων δανειστών. Το εργατικό δίκαιο καταλύεται και τίθεται στην υπηρεσία των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Το Μνημόνιο αποδείχτηκε ΄΄λάθος συνταγή΄΄ και τα κοινωνικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα που δημιουργεί δοκιμάζουν την ανοχή και την αντοχή της Ελληνικής κοινωνίας, οδηγώντας στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Να αποδεσμεύσουμε την χώρα από τα δεσμά του Μνημονίου και των τοκογλύφων δανειστών».

Οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν και μια σύντομη πορεία διαμαρτυρίας ολίγων μέτρων, για να επιδώσουν το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ένα ψήφισμα όπου τονίζονταν μεταξύ άλλων πως «Αυτή την πολιτική δεν την αντέχει πια ο τόπος.


Οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε σε κανέναν και το χρέος τους είναι ένα και μοναδικό. Αγώνας για την ανατροπή των αδιεξόδων και των αντιλαϊκών και καταστροφικών πολιτικών που επιβάλουν το μεγάλο κεφάλαιο, η Τρόϊκα και η Κυβέρνηση».

trikalanews.gr





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου