Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η απομάκρυνση των δύο Σχολών του ΤΕΙ από τα Τρίκαλα ισχυρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία

Η απομάκρυνση των δύο Σχολών του ΤΕΙ Λάρισας από την πόλη των Τρικάλων αποτελεί αναμφίβολα μία ακόμη απόδειξη της αντιλαϊκής, αντιαναπτυξιακής και συγκεντρωτικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μνημονίου.




Μιάς κυβέρνησης που από τα προεκλογικά μπαλκόνια εξήγγειλε την αποκέντρωση και την ανάπτυξη της περιφέρειας και στην πράξη πραγματοποιεί με χειρουργική ακρίβεια χτυπήματα στις τοπικές κοινωνίες, οδηγώντας αυτές στο μαρασμό και την συρρίκνωση.

    Η προαναγγελθείσα παύση της λειτουργίας του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων με το πρόσχημα των διοικητικών δυσλειτουργιών και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού καθώς και η περίεργη εξαφάνιση του Τμήματος Δομικών Έργων από το μηχανογραφικό δελτίο, απαξιώνουν τους αγώνες όλων των φορέων του Νομού Τρικάλων που πάσχισαν για την ίδρυση και την εύρυθμη λειτουργία των Τμημάτων του ΤΕΙ στην πόλη μας.

    Τα κροκοδείλια δάκρυα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και του Δημάρχου Τρικάλων δεν αποσείουν τις ευθύνες από τα πρόσωπα τους, διότι παρά τις σαφέστατες ενδείξεις ότι το θέμα βαίνει αρνητικά για την λειτουργία των ΤΕΙ στην πόλη μας, δεν άσκησαν καμμία ουσιαστική πίεση στην κυβέρνηση και ειδικότερα στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να προλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις.

    Η απομάκρυνση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος διάφορων σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από το Υπουργείο Παιδείας. Η αρμόδια υπουργός κ. ¨Αννα Διαμαντοπούλου ως γνήσια εκφραστής του μνημονίου, κόβει και ράβει, σχολεία και σχολές, δήθεν με εκπαιδευτικά κριτήρια ενώ είναι ολοφάνερο ότι οι εν λόγω περικοπές γίνονται στα πλαίσια της μείωσης των δαπανών που απαιτεί η Τρόϊκα, πιστός υπηρέτης και θιασώτης της οποίας είναι η κ. Υπουργός.

    Ταυτόχρονα, ο “τοποτηρητής του Δ.Ν.Τ.”  Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εξαφανίζει από το διοικητικό χάρτη 200 Δ.Ο.Υ. Μεταξύ των οποίων και οι Δ.Ο.Υ. Καλαμπάκας, Πύλης και Φαρκαδόνας. Εξέλιξη ιδιαίτερα αρνητική για το νομό Τρικάλων και την τοπική οικονομική δραστηριότητα της περιφέρειας του.

    Η ίδρυση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ, έγινε ύστερα από αγώνες των τοπικών Φορέων του Νομού συνεπικουρούμενων από πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη της Ν.Δ., τη στιγμή που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν στην αντζέντα τους την λειτουργία σχολών στην πόλη των Τρικάλων. Ομοίως η ίδρυση και η λειτουργία των Δ.Ο.Υ. Πύλης και Φαρκαδόνας οφείλεται στις ενέργειες των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που σίγουρα είχαν και έχουν διαφορετική αντίληψη για την τοπική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της πόλης και του Νομού.

    Ένα είναι σίγουρο: όσο παραμένει αυτή η ανάλγητη Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Μνημονίου που έχει επιφέρει όλα τα δεινά της οικονομικής συρρίκνωσης τα οποία έχουν φέρει σε δεινή οικονομική θέση και απόγνωση τους 'Ελληνες, τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στην ανατροπή της Κυβέρνησης Παπανδρέου και στην εκλογή μίας Κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά που θα δώσει νέα πνοή στην Οικονομία και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τις νεώτερες γενιές.

 ΝΟΔΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου