Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Λυσιστρατούλες από το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου του Δημοτικού θεάτρου Τρικάλων.


Το Σάββατο 28/5 θα πραγματοποιηθούν δύο θεατρικές παραστάσεις. Στις 6.30, και στις 8.00 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου» με το έργο «Λυσιστρατούλες»









Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μελών των θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά και νέους του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συγκεκριμένα του τμήματος του Δημοτικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Η Λυσιστράτη  πείθει τις γυναίκες της Αθήνας να κάνουν κατάληψη της Ακρόπολης και να απέχουν από τα «συζυγικά καθήκοντά» τους, για να τους αναγκάσουν να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο… Όμως ένας άλλος πόλεμος αρχίζει ανάμεσα στα δυο φύλα.

Το εξαιρετικό κείμενο του πατέρα της κωμωδίας Αριστοφάνη διασκευάστηκε μέσα από την διαδικασία της εμψύχωσης και εμπλουτίστηκε  βάση τους αυτοσχεδιασμούς των παιδιών και την δυναμική της ομάδας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ευρηματική γλώσσα και τις κωμικές καταστάσεις του κειμένου με σκοπό να είμαστε όσο πιο πιστοί γίνεται στο Αριστοφανικό ύφος.

Έτσι λοιπόν οι μικροί μας φίλοι καταδικάζουν τον πόλεμο και παίζοντας προβάλλουν την ανάγκη για ειρήνη, συμφιλίωση, αλλά και το πάθος να είναι στην πρώτη γραμμή της… ζωής
Παίρνουν μέρους οι: Αναστασόπουλος Φώτης, Βάϊου Σωτήρης, Βουτσελά Ιωάννα, Βλόντζου Αριάδνη, Γιαννή Ζωή, Γιαννής Κων/νος,  Διακοδημήτρη Ηλιάνα, Δραγούτσου Αλκμήνη, Δραγούτσου Μαρία, Ντιντή Βάνα, Οικονόμου Νίκος, Παπαβασιλείου Χριστίνα, Παπαϊωάννου Αναστασία, Πατουλιώτη Μαρίνα, Πλεξίδα Θεοδώρα, Καλκάνη Αλεξάνδρα, Κόκκας Νίκος, Κόκκα Ευρύκλεια, Κουστέλιος Δημήτρης, Καραγεώργου Σοφία, Καραποστόλης Βασίλης, Στάθη Κων/να, Στίγκα Βάσια, Χατζηπαρασίδη Ρένια.



Εμψυχώτρια: Αντονέλλα Χήρα




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου