Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μεγάλη επένδυση στα Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων


Μια τεράστια επένδυση, που περιλαμβάνει τα Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων στα κορυφαία, από άποψη τεχνικών υποδομών, σε όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε προσφάτως.






Πρόκειται για την αγορά ενός ειδικού και άλλων πρόσθετων μηχανημάτων, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, η οποία αποτελεί μια πολύ καλή πηγή εσόδων για τον Δήμο και τους κρεοπώλες. Ταυτοχρόνως, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των σφαγείων Καλαμπάκας, η «Δημοτικά Σφαγεία Τρικάλων Α.Ε.» δέχθηκε τον κύριο όγκο της εργασίας την περίοδο του Πάσχα. Η επένδυση ήταν σημαντική, καθώς αγοράστηκε το μοναδικό για την Ελλάδα μηχάνημα αδρανοποίησης του αίματος, από ελληνική μάλιστα βιομηχανία.


Το οποίο ουσιαστικά «βράζει» το αίμα των σφαγίων σε πολύ υψηλή θερμοκρασία και, μετατρέποντάς το σε μάζα (ένας τόνος αίματος ισοδυναμεί με 100 κιλά στέρεης ύλης) το καθιστά κατάλληλο για διάφορες χρήσεις: από την απόθεσή του με ασφάλεια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, μέχρι τη μετατροπή του σε είδος λιπάσματος. Η συγκεκριμένη επένδυση πραγματοποιήθηκε με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 230.000 ευρώ, ανερχόμενο, πλέον, σε 810.000 ευρώ. Η αύξηση έγινε με την έκδοση 23.000 νέων ονομαστικών μετοχών, αξίας 10 ευρώ εκάστη. Από αυτές, τις 11.500 αγόρασε ο – ήδη – βασικός μέτοχος δήμος Τρικκαίων, με ένα συνολικό ποσό 115.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση, η οποία έχει ήδη πολύ θετικό αντίκτυπο, προχωρά και επιδιώκεται να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο.

Θανάσης Μιχαλάκης



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου