Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δυναμική παρουσίαση του βιβλίου «Θεών και Ηρώων Διάλογοι» του Κώστα Γκαλέα


«Θεών και Ηρώων Διάλογοι». Αυτός είναι ο τίτλος της πρώτης συγγραφικής δουλειάς του συμπολίτη Κώστα Γκαλέα, που παρουσιάστηκε ομολογουμένως με επιτυχία την Πέμπτη 26/5 στο καφέ «Νάρκισσος».







Το πόνημα είναι μια προσπάθεια του συγγραφέα – υποψήφιου διδάκτορα Φιλοσοφίας – απόδοσης της αρχαίας ελληνικής και ρωμαϊκής παράδοσης και μυθολογίας, μέσα από επτά διασκευές γνωστών και λιγότερο γνωστών μύθων, «πατώντας», κατά τα πλατωνικά πρότυπα, στην διαλογική αφήγηση
Η γέννηση της σοφίας, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, το Σπήλαιο του Πλάτωνα από το 7ο κεφάλαιο της Πολιτείας, ο Αινείας γενάρχης των Ρωμαίων, ο Ρέμος και Ρωμύλος, ο Φιλήμονας και η Βαύκιδα και τέλος το δίλημμα του Ηρακλή απέναντι στην Αρετή και την Κακία, συνθέτουν το περιεχόμενο του βιβλίου, που παρόλο που ανήκει στην παιδική-εφηβική λογοτεχνία, έχει την δυναμική να αποτελέσει ένα ευχάριστο ανάγνωσμα και στους ενηλίκους.

Την παρουσίαση έκανε ο συγγραφέας, επίκουρος καθηγητής ιατρικής και επίτιμος διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεράσιμος Ρηγάτος. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, μίλησε για τον συγγραφέα, σημειώνοντας ότι τον γνωρίζει από μικρό παιδί και αν και ο πατέρας του ήθελε να ακολουθήσει την Ιατρική, εκείνος αποφάσισε να ακολουθήσει άλλο, επίσης εποικοδομητικό για την κοινωνία δρόμο.
 Για τον συγγραφέα μίλησε επίσης ο κ. Θανάσης Τζιμούλης, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ζωγράφος – σκιτσογράφος.

Η λιτή εικονογράφηση του βιβλίου είναι δουλειά του κ. Κ. Αλμπάνη και η έκδοσή του έγινε από τις εκδόσεις «λογείον», του δρ. Ιωάννη Πλεξίδα.


Τέλος να σημειωθεί, ότι σπάνια στο ακροατήριο μιας παρουσίασης βιβλίου, παρευρίσκονται τόσοι πολλοί γιατροί, όπως έγινε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, γεγονός βέβαια που δικαιολογείται και από το ότι ο συγγραφέας, είναι γιος του γνωστού ιατρού κ. Θεόδωρου Γκαλέα. 

Λέλα Κατεχάκη




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου