Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κώστας Αγοραστός: «Έργο πνοής τα Τέμπη, αναγκαία η μείωση της τιμής των διοδίων»


«Έργο πνοής για την Ελλάδα και ειδικότερα την Θεσσαλία», χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την διάνοιξη της σήραγγας στα Τέμπη





...καθώς, όπως είπε, «η τοπική κοινωνία έχει καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος και αξιώνει ένα σύγχρονο, ασφαλή, άνετο, λειτουργικό αυτοκινητόδρομο».

Σε δηλώσεις του με την ευκαιρία της παρουσίας του στη διάνοιξη της σήραγγας Τεμπών, ο κ. Αγοραστός τόνισε για ακόμη μια φορά «την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα ιδίως σ’ αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία», ενώ ανέδειξε τη συμβολή του επιστημονικού δυναμικού λέγοντας: «Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει τους λαμπρούς επιστήμονες για την ανάπτυξη της πατρίδας μας και όχι να τους καταδικάσει στην ακούσια μετανάστευση για να επιβιώσουν».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει την προεκλογική της δέσμευση για μείωση της τιμής των διοδίων επισημαίνοντας:

«Η συμβολή των Ελλήνων οδηγών στην κατασκευή των μεγάλων αυτοκινητόδρομων πρέπει να κινείται εντός πλαισίου το οποίο να αποτυπώνει την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Το οικονομικό περιβάλλον όταν συνήφθησαν οι συμβάσεις παραχώρησης για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων είναι τελείως διαφορετικό από το σημερινό όταν το εισόδημα της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων έχει μειωθεί και βαίνει διαρκώς μειούμενο – σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν υπάρχει καν εισόδημα… Υπό το πρίσμα αυτό, επιβάλλεται αισθητή μείωση της τιμής των διοδίων. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές επιβάλλεται απ’ όλους να επιδείξουν σύνεση, ψυχραιμία και κοινωνική υπευθυνότητα. Στην πράξη. Λύσεις μπορούν να βρεθούν. Χωρίς να διαρραγεί περαιτέρω ο κοινωνικός ιστός. Τον πρώτο λόγο έχουν η κυβέρνηση, που να μην ξεχνάμε είχε υποσχεθεί πριν τις εκλογές του 2009 ότι θα μείωνε την τιμή των διοδίων, οι εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων και οι τράπεζες, στις οποίες δίνονται διαρκείς ενέσεις ρευστότητας από το Ελληνικό Δημόσιο ακριβώς για να διοχετεύσουν χρήμα στην αγορά. Ως περιφερειακή αυτοδιοίκηση παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και επί 5 μήνες ήδη μεταφέρουμε ανόθευτα την φωνή της κοινωνίας της Θεσσαλίας εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις».

Σε συναντήσεις που είχε σήμερα με στελέχη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ο κ. Αγοραστός επανέλαβε την θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για χρηματοδότηση από την εταιρεία έργων αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας και ιδίως της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που έχει επιβαρυνθεί από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω των αλλεπάλληλων και παρατεταμένων διακοπών κυκλοφορίας στην εθνικό οδό στην περιοχή των Τεμπών.


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου