Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Το τελευταία εντός έδρας παιχνίδι του Αιόλου Tρικάλων είχε γεύση… ανθρωπιάς και «Φλόγας»


Μπάσκετ με μήνυμα...
Παρά την ήττα με 76-83 από την Δόξα Λευκάδας οι τρικαλινοί φίλαθλοι είπαν ζεστό αντίο στον Αίολο για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για την Β’ Εθνική







Η αυλαία για τα εντός έδρας παιχνίδια έπεσε για τον Αίολο Τρικάλων, όσο αφορά τις υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η ήττα με 76-83 από την Δόξα Λευκάδας, που διατηρεί ελπίδες ανόδου, δεν στέρησαν από τους παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη το χειροκρότημα των φιλάθλων. Άλλωστε σε μια δύσκολη χρονιά η τρικαλινή ομάδα το πάλεψε, κέρδισε την παραμονή και κατά διαστήματα έπαιξε και καλό μπάσκετ.
Βέβαια από δω και πέρα η αγωνία είναι για την επόμενη μέρα, με το δεδομένο ότι ο πρόεδρος Δημήτρης Σιαφαρίκας δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον προεδρικό θώκο της ομάδας. Την άλλη Κυριακή είναι ο αγώνας στην Αθήνα με το Αιγάλεω, εκεί τελειώνει η σεζόν και η ομάδα θα προσπαθήσει να βρει λύσεις για το μέλλον.
Το πρώτο δεκάλεπτο
Με διάθεση για να παίξουν καλό και ελεύθερο μπάσκετ μπήκαν στο παρκέ οι δυο ομάδες. Έτσι χωρίς δυνατές άμυνες οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα και το 21-23 έδωσε το προβάδισμα στην Λευκάδα.
Το δεύτερο δεκάλεπτο
Με τον Αίολο να παίζει στο δεκάλεπτο αυτό το καλύτερο μπάσκετ η διαφορά πήγε υπέρ της τρικαλινής ομάδας.
Με λύσεις στην επίθεση, αλλά και με δυνατή άμυνα γρήγορα ο Αίολος βρήκε τον κατάλληλο ρυθμό και το 49-40 έδωσε αέρα 9 πόντων για τους τρικαλινούς.
Το τρίτο δεκάλεπτο
Ανατροπή σκηνικού με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
Η Δόξα με ευστοχία στα τρίποντα ροκάνισε στην διαφορά και έξι λεπτά πριν το τέλος πέρασε και μπροστά.
Μάλιστα ο ρυθμούς του αγώνας ήταν τέτοιος που το 61-69 έδειχνε φυσιολογικό.
Το τέταρτο δεκάλεπτο
Μετά από δυο λεπτά στην τελευταία περίοδο η διαφορά για την Λευκάδα πήγε στους 13 πόντους. Η τρικαλινή ομάδα έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε στους 3 πόντους, αλλά η Δόξα είχε την ψυχραιμία να ξεφύγει.
Έτσι το 76-83 ήταν το τελικό σκορ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΓΙΑΣΑΡΗΣ): Λεπενιώτης 14 (2), Χρυσόπουλος 6, Τριανταφύλλου 10 (2), Κατράνας 7 (2), Περρωτής 10, Μακρής, Φούντας 16 (1), Γιανναλέτσος 15 (1).
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΒΟΥΡΝΑΣ): Μακρόπουλος 17 (2), Μητσάκης 11 (1), Γκουντόπουλος 5 (1), Δ. Παπαδόπουλος, Βαγενάς 18 (1), Κόγκας, Δουβίτσας 13 (2), Σκούφης 8 (1), Ε. Παπαδόπουλος, Ψωμάς 9, Κατυπόδης.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαζαρίδης – Μοσχοτόγλου.


Ένας αγώνας ανθρώπινης φλόγας
Στο περιθώριο του αγώνα Αιόλου – Λευκάδα έπαιξαν μπάσκετ το 31ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και τα έσοδα πήγαν στην «Φλόγα»

Διότι το μπάσκετ δεν είναι  μόνο ένα παιχνίδι αλλά περνά και μηνύματα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 31ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων με την βοήθεια του Αιόλου Τρικάλων πέρασαν μήνυμα ουσίας, αγάπης και ανθρωπιάς.
Ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τα στελέχη των σωματείων, που για αρκετό κόσμο αποτελούν πρότυπα θα πρέπει να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και να προβαίνουν σε κινήσεις ευαισθησίας και ανθρωπιάς.
Αλλωστε οι αθλητές φημίζονται για το ήθος τους και αντλούν δύναμη από την κοινωνία.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου