Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αφιέρωμα στον ποιητή Ηλία Κεφάλα


Σήμερα Πέμπτη 26 Μαΐου 2011 και ώρα 21.00 το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων θα τιμήσει με ειδική εκδήλωση τα 30 χρόνια δημιουργικής και εκδοτικής δραστηριότητας του συμπολίτη λογοτέχνη Ηλία Κεφάλα.








Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην κινηματογραφική αίθουσα του Μύλου Ματσόπουλου και θα επικεντρωθεί κυρίως στην ποιητική παρουσία του τιμώμενου μέσα στον χώρο των γραμμάτων.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου κ. Χρήστος Λάππας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα απονείμει τιμητική πλακέτα στον ποιητή για την σημαντική λογοτεχνία του παρουσία.


Στην εκδήλωση- ποιητικό αναλόγιο παίρνουν μέρος οι: Παρασκευή Αλέξη, Παναγιώτης Ζαχαρόπουλος, Βίκη Ιακωβάκη, Μαρία Μανθέλα, Σάκης Μπιλιάλης, Σία Φαράκη, Αντονέλα Χήρα, Ανδρέας Τσέγας, Στέφανος Νταλάσης και ο ίδιος ο τιμώμενος εκδήλωση με μικρή αναφορά στο τελευταίο του βιβλίο. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ο Ηλίας Κεφάλας εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο το 1980 και μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του εννέα ποιητικά βιβλία, πέντε δοκιμιακά, 4 πεζογραφικά, πέντε παιδικά και μία ανθολογία σύγχρονης ποίησης. Το τελευταίο του βιβλίο εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις «Ροές» και φέρει τον τίτλο «Το δέντρο που έγνεθε τη βροχή και τραγουδούσε». Η αρθρογραφία του στις εφημερίδες και τα περιοδικά ξεπερνά τις 1500 δημοσιεύσεις, συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Τομές», «Νέες Τομές», «Αλεβεβάν», «Ευθύνη», «Η Λέξη», «Το Δέντρο», «Οδός Πανός», «Εντευκτήριο» κ.α., ενώ μετείχε στην εκδοτική ομάδα του περιοδικού «Τομές», μετά τον θάνατο του Δ. Δούκαρη.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου