Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αίτημα για ακόμα έναν κόμβο επανέλαβε χθες ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μ. Ταμήλος


Ο Δήμος Τρικκαίων ανάθεσε σε συγκοινωνιολόγο να εκπονήσει σχετική μελέτη για την σύνδεση με τον Ε-65




Την ανάγκη να δημιουργηθεί ακόμα ένας κόμβος για να συνδέει τη πόλη των Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο Ε-65, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση, όσων διέρχονται από την περιοχή επανέλαβε χθες, ο Δήμαρχος Τρικκαίων, κ. Μιχάλης Ταμήλος.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Νομάρχη Τρικάλων για το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης, γνωστοποίησε ότι έχει ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγο να εκπονηθεί μια μελέτη, που θα αφορά στην κατασκευή ακόμα ενός κόμβου.

«Πριν από λίγες μέρες τα συνεργεία άρχισαν να εργάζονται κοντά στην πόλη των Τρικάλων. Αυτό μας χαροποιεί γιατί αυτό, το πολύ σημαντικό έργο άρχισε πλέον να γίνεται πραγματικότητα και όσοι πίστευαν κατά καιρούς ότι δεν θα γίνει διαψεύστηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Ταμήλο, η μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί, "αγνοεί" σε κάποιο βαθμό τα Τρίκαλα, αναφορικά με την πρόσβαση των επισκεπτών από την Αθήνα προς την Πύλη και το Περτούλι, αλλά και την περιοχή των Τρικάλων.

«Για το λόγο αυτό, ζητάμε με την μελέτη αυτή να γίνει ακόμη μια πρόσβαση στα Τρίκαλα, από την γέφυρα Πηνειού προς τα Τρίκαλα.

Για να τεκμηριωθεί το αίτημα μας πρέπει να γίνει μια ειδική μελέτη και στη συνέχεια να υποβληθεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να διεκδικήσουμε μαζί με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αυτή την τρίτη είσοδο που πιστεύω θα δώσει ώθηση στο τουρισμό της περιοχής», υπογράμμισε, παράλληλα επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την εικόνα των Τρικάλων.

Ως γνωστόν, η μελέτη του Ε-65, προβλέπει μόνο έναν ανισόπεδο κόμβο εισόδου κι εξόδου που να συνδέει την πόλη των Τρικάλων με τον αυτοκινητόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, η σύνδεση προβλέπεται στην περιοχή μεταξύ του Λογγακίου και της Κρηνίτσας.

Κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν θα πρέπει να κατασκευασθεί μία ακόμη είσοδος-έξοδος στην περιοχή του Λόγγου που να εξυπηρετεί όσους έρχονται από Αθήνα με κατεύθυνση τις δυτικές περιοχές της πόλης και του Νομού Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ήμερες είχε πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση, μεταξύ των εκπροσώπων της Εγνατίας Α. Ε. και του Δήμου, έχοντας ως στόχο να δοθούν πληροφορίες για το έργο και ποιες περιοχές επηρεάζονται ώστε να διαμορφωθεί ξεκάθαρη άποψη για το πως εμπλέκεται η Ε65 με τον Δήμο Τρικκαίων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε η μελέτη της οδού Ε-65 και συγκεκριμένα στο τμήμα της που διέρχεται πλησίον της πόλης των Τρικάλων.

Το έγραψε η Ευαγγελία Κάκια στον "Πρωινό Λόγο" το ανήρτησε το trikalacity σαν είδηση και από κει το κάναμε clopypaste...





Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου