Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Κριτική Χατζηγάκη στην πολιτική της κυβέρνησης



Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και πρώην υπουργός κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, μιλώντας στο Ράδιο Ζυγός.







Ο κ. Σ. Χατζηγάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι «το ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγε προεκλογικά και άλλα πράττει τώρα», τονίζοντας ότι «προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες, ενώ τώρα έρχεται και εξαγγέλλει σκληρά μέτρα τα οποία θα επιβαρύνουν κυρίως τους μικρομεσαίους και τα χαμηλότερα εισοδήματα».


Σημείωσε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή μπορεί να κατηγορήθηκε για πολλά και να καταδικάστηκε εν τέλει στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ωστόσο υπήρξε ειλικρινής απέναντι στους πολίτες, είπε τα πράγματα ως έχουν και ζήτησε θυσίες προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει. Και νομίζω ότι σήμερα δικαιώνονται και όσοι πρότειναν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες γιατί ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι αντιδράσεις θα υπήρχαν σήμερα, αν η κυβέρνηση της Ν.Δ. παρέμενε στην εξουσία και επέβαλε αυτά τα μέτρα, τα οποία τελικά είναι επιταγές της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία συμμετέχουμε ισότιμα». Σχολίασε και τις πρώτες 60 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας απ’ το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «είναι δέσμιο στις αναλήθειες που είπε προεκλογικά. Μοιάζει να κάνει ένα βήμα μπρος και δυο πίσω. Μίλαγε για αξιοκρατία και βιογραφικά για τον ορισμό των γραμματέων και έχουν οριστεί γραμματείς και περιφερειάρχες όλα τα μέλη τα οποία συμμετείχαν και συμμετέχουν σε αυτό που ονομάζουμε «βαθύ ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Χατζηγάκης μίλησε και το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» το οποίο η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θέτει ουσιαστικά στον «πάγο». «Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει καθαρά αναπτυξιακούς σκοπούς, την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει ο αγροτικός κλάδος στη χώρα μας» είπε «ωστόσο δυστυχώς η νέα ηγεσία του υπουργείου επιμένει να δημιουργεί προβλήματα στην εκταμίευση χρημάτων έτσι ώστε αυτά τα έργα τα οποία εμείς είχαμε εντάξει, να προχωρήσουν και να φέρουν την ελληνική ύπαιθρο σε ένα άλλο επίπεδο».

Αναφερόμενος τέλος σε προχθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας VETO ο κ. Χατζηγάκης το απαξίωσε λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια εκβιασμού μου, μια προσωπική επίθεση η οποία πέφτει στο κενό».











Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου