Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ακόμη ένα καινούριο σχολείο στα Τρίκαλα


Ακόμη ένα καινούριο σχολείο, αυτό του 14ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, παραδόθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και εγκαινιάστηκε την Τρίτη 15-12-2009 από το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο της πόλης κ. Μιχάλη Ταμήλο.




Η προσπάθεια της Νομαρχίας και του Δήμου για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Νομού μας και της πόλης μας συνεχίζεται με καθημερινές επαφές του Νομάρχη και του Δημάρχου για την εξασφάλιση τόσο χώρου κατασκευής, όσο και εξασφάλιση χρηματοδότησης.


Αρχικά έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός παρουσία των αρχών της πόλης, του εκπαιδευτικού προσωπικού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, γονέων και των μικρών μαθητών.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους Νομάρχη Τρικάλων, Δήμαρχο Τρικκαίων, προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Διευθύντριας του σχολείου..




Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:


«Σήμερα εγκαινιάσαμε μία ακόμη σχολική μονάδα που κατασκευάστηκε με χρήματα της Νομαρχίας και της Δημοτικής Αρχής, χαιρόμαστε που συνεχίζουμε αυτό το έργο σε ότι αφορά τις σχολικές υποδομές και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτό που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύω σα Νομός πετύχαμε το βέλτιστο που μπορούσαμε να πετύχουμε, η προσπάθεια συνεχίζεται και άλλα στην πορεία σχολικά συγκροτήματα θα δημοπρατηθούν, έτσι ώστε τα προβλήματα να ελαχιστοποιηθούν και οι μαθητές να μπορούν να δημιουργήσουν μέσα σε ένα άνετο σχολικό περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Ταμήλος τόνισε:


«Είμαστε όλοι χαρούμενοι που παραλαμβάνουμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, σε μια αναπτυσσόμενη γειτονιά των Τρικάλων, όπως είναι η συνοικία Αλώνια Μπάρας. Μετά από πολλές προσπάθειες που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια καταφέραμε να εξοικονομήσουμε τους πόρους που μέσω της Νομαρχίας κατασκευάζονται σύγχρονα νηπιαγωγεία.

Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ήδη υπάρχει πρόγραμμα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να γίνουν άλλα 4-5 νηπιαγωγεία σε περιοχές που υπάρχουν ανάγκες, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2010 να έχουμε καλύψει σχεδόν το σύνολο των αναγκών της πόλης μας»

Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και την ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου.







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου