Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Τραγούδια του Β. Τσιτσάνη σε ηλεκτρονική μορφή


Την προσωπική συλλογή με τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη η οποία μάλιστα είναι σε ηλεκτρονική μορφή, χάρισε στο δήμο Τρικκαίων ο Θεσσαλονικιός Σάκης Πάπιστας.




Πρόκειται για μια πολυμεσική βάση δεδομένων η οποία διοργανώνει και διαχειρίζεται όλο τον μουσικό πλούτου του Τρικαλινού δημιουργού και θα εγκατασταθεί στο Μουσείο Τσιτσάνη, συμβάλλοντας στην σωστή παρουσίαση, τη διατήρηση και τη διάσωση του έργου του.

Την συγκεκριμένη βάση παρουσίασε σήμερα στο δήμαρχο και τον υπεύθυνο του Κέντρου Έρευνας «Βασίλης Τσιτσάνης», Στ. Καραγιώργο, ο ηλεκτρονικός μηχανικός και αναλυτής συστημάτων πληροφορικής, Σ. Πάπιστας. Όπως ανέφερε, «πιστεύω ότι με τη βάση δεδομένων αυτή θα μπορεί να γίνει σωστά η παρουσίαση, η διατήρηση και η διάσωση του έργου του μεγάλου δημιουργού. Με τη βάση αυτήν έχω δωρίσει επίσης σε ηλεκτρονική μορφή κι όλο το μουσικό πλούτο του δημιουργού. Κατά συνέπεια η βάση αυτή δικαιώνει το χαρακτηρισμό της ως πολυμεσική καθώς έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί κείμενο, εικόνα και ήχο».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Πάπιστας ασχολήθηκε με το αντικείμενο περισσότερο από 50 χρόνια, ενώ τους τελευταίες έξι μήνες εργάστηκε για την μετατροπή του συστήματος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του Μουσείου.

Από την πλευρά του ο κ. Ταμήλος, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να συγκεντρωθεί όλο το υλικό (φωτογραφίες, δίσκοι, βίντεο, αποσπάσματα ταινιών). «Θέλω να πιστεύω ότι ήδη και τώρα πολλοί καλλιτέχνες βγάζουν καινούργιες συλλογές με έργα του Τσιτσάνη, όλο αυτό το καινούργιο υλικό που είναι αναπαραγωγή των τραγουδιών του Τσιτσάνη θα μας δοθεί η δυνατότητα με αυτή τη βάση δεδομένων να το προσθέτουμε σταδιακά έτσι ώστε από εδώ και μετά ό,τι έχει σχέση με Τσιτσάνη να καταγράφεται και να καταχωρείται σε ένα αυθεντικό τόπο όπου θα είναι συγκεντρωμένη όλη η δουλειά κι όχι αποσπασματικά από συλλέκτη σε συλλέκτη».

Ενημέρωση




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου