Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Παράσταση, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου στην πόλη μας


Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει συναυλία-μουσική παράσταση, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο





Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει συναυλία-μουσική παράσταση, με την παιδική χορωδία Τυπάλδου. Η χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου με σαράντα παιδιά, θα ερμηνεύσει έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών (συνθετών και ποιητών), θέματα από την ταινία « Η μελωδία της ευτυχίας », αλλά κυρίως Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.


Η διαδρομή της χορωδίας του Δ. Τυπάλδου ξεκίνησε το 1980, όταν ο ίδιος πρωτοδημιούργησε ορχήστρα κλασσικής κιθάρας με μικρά παιδιά. Στη συνέχεια η ορχήστρα αυτή εμπλουτίστηκε με τραγούδια ή κύκλους τραγουδιών με τις φωνές μικρών και πάλι παιδιών.

Από το 1980 έως και σήμερα η χορωδία του Δ. Τυπάλδου συμμετέχει συνεχώς σε συναυλίες στην Αθήνα όπως στο Ηρώδειο, στην Πνύκα στην Αρχαία Αγορά, στο Ζάππειο , στο Μέγαρο Μουσικής αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, Αυστραλίας ,Πορτογαλίας, Σερβίας.


Η χορωδία ερμηνεύει έργα σημαντικών Ελλήνων συνθετών και ποιητών όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη, Λοϊζου, Ελύτη, Σεφέρη, Γκάτσου, κλπ.
Ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης και η ιδιαιτερότητα στην ερμηνεία που έχει η χορωδία αυτή την κατατάσσει στις καλύτερες του είδους της και ίσως την μοναδική με τέτοιο πλουραλισμό ερμηνειών.


Πλούσιο και το δισκογραφικό της έργο. Περισσότεροι από 20 δίσκοι και cd, καθώς και δισκογραφικές συμμετοχές.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Είσοδος δωρεάν








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου