Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί - Του Χρήστου Μακρυγιάννη

Αυτό ήταν το σλόγκαν του κ. Παπανδρέου πρίν αλλά και μετά τις εκλογές .
Τώρα πήρα το βιογραφικό της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και προσπαθώντας να μελετήσω τα προσόντα της ώστε να καταλάβω γιατί τόση καθυστέρηση στην επιλογή ώστε να λειτουργήσει το Κράτος .



Ε λοιπόν δεν τρελάθηκα με τα τυπικά προσόντα της νέας περιφεριάρχου Θεσσαλίας και αν το Πασόκ έχασε τόσο χρόνο στο να επιλέξει ένα άτομο με τυπικά προσόντα το πτυχίο Παραγωγικών Μονάδων του Τ.Ε.Ι Καβάλας δηλαδή με βαθμό εισαγωγής περίπου το 10 !!!! άστο καλύτερα. Στα τυπικά προσόντα δεν διάβασα πτυχίο ξένης γλώσσας , πτυχίο ΑΕΙ μεταπτυχιακό νέες τεχνολογίες , χρήση ή πιστοποίηση ηλεκτρονικού υπολογιστή ,Ιντερνετ αυτά τα έλεγε ο Πρωθυπουργός δεν τα λέμε εμείς αλλά αυτά είναι και τα ελάχιστα τυπικά προσόντα για μια θέση διοικητού σε μια μεγάλη εταιρεία .

Αν αυτοί είναι οι Άριστοι και όχι οι Αρεστοί σκεφτείτε ποιοι θα είναι οι Αρεστοί άντε να δούμε και τα προσόντα των Διοικητών των νοσοκομείων να τρελαθούμε τελείως .

Εάν το Πασόκ ήταν έτοιμο να κυβερνήσει με τέτοια στελέχη δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος γίνει η διαδικασία της αποστολής βιογραφικών με μέσου του διαδυκτίου αλλά να γίνει άμεσα η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων ώστε να υπάρχει συνέχεια του κράτους.

Για την οικονομία μας τώρα που όλοι κόπτονται αλλά δεν βλέπω καμιά απολύτως κίνηση στο βαθύ κράτος .

Αν δεν γίνει άμεση μείωση του μισθού των βουλευτών ,των νομαρχών ,δημάρχων άμεση διακοπή των εκτός έδρας ,διακοπή των εξόδων παραστάσεων των επιδομάτων που δεν εμφανίζονται πουθενά και έλεγχος των τρωκτικών του κράτους δεν συμμαζεύεται τίποτε .

Είναι κοινό μυστικό ότι τα πολλά χρήματα που δήθεν πάνε στην εκπαίδευση δεν ελέγχεται τίποτε .ποιος ελέγχει τα πανεπιστήμια για έρευνες κ.λ.π τολμάει κανένας, όχι βέβαια τα ιδρύματα είναι αυτοδιοίκητα .

Πόσα χρήματα πάνε στα νοσοκομεία χωρίς έλεγχο, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει σπατάλη γιατί δεν υπάρχει έλεγχος .

Στους δήμους στις νομαρχίες υπάρχει έλεγχος; από την απλό έλεγχο παρουσίας μέχρι τον έλεγχο παραγωγής και παραγωγικότητας ;

AN δεν αλλάξει το βαθύ κράτος και να γίνει έλεγχος δαπανών δεν γίνεται απολύτως τίποτε και με τοποθέτηση σε καίριες θέσεις Αρεστών και όχι Αρίστων είναι μια από τα ίδια .



Με τιμή

Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου