Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Σειρά έχουν οι Δήμαρχοι


Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να εκλέγονται από την κομματική τους βάση! - Τέλος στους κομματικούς μηχανισμούς, τα τζάκια, την οικογενειοκρατία




Του Βασίλη Πάνου

Το τέλος αρκετών δημαρχών είναι προ των πυλών. Αρκετοί δήμαρχοι στο νομό Τρικάλων από σήμερα άρχισαν να μετρούν τις μέρες και τους μήνες τους.
Και αυτή η αλλαγή θα συμβεί γιατί αρκετοί Δήμαρχοι στο νομό Τρικάλων και όχι μόνο, έπεσαν θύματα ή επέλεξαν και αυτοί τη Διαχειριστική Επικοινωνιακή πολιτική της κυβερνήσεως Καραμανλή με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για τους δημότες τους.
Είναι γεγονός ότι αρκετές δημοτικές παρατάξεις που ηγούνται των δήμων του νομού Τρικάλων έχουν χρεώσει στους Δημότες τους με τεράστια ποσά και ο δανεισμός σε ορισμένους δήμους δεν έχει τέλος. Το νοικοκύρεμα που υποσχέθηκαν αρκετοί δήμαρχοι –σεμνά και ταπεινά- το πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων και κάθε μήνα δανείζονται μεγάλα ποσά για να πληρώνουν όσους έχουν τοποθετήσει με διάφορες συμβάσεις ή ακόμη δημιουργώντας καινούργιες «θέσεις» (μερικής και ανασφάλιστης απασχόλησης κ.α.) σε διάφορες νέες και παλιές υπηρεσίες αδιαφορώντας για τη σπάταλη πολιτική τους, η οποία θα στείλει αύριο εκατοντάδες εργαζόμενους στους δήμους στο δρόμο!
Ορισμένες δημοτικές παρατάξεις που ηγούνται σε αρκετούς Δήμους των Τρικάλων συμπεριφέρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σαν επιχειρηματίες-διαχειριστές που πιστεύουμε ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος αυτών των Δημοτικών παρατάξεων δε θα διαχειριζότανε μια δική του Επιχείρηση με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα αρκετοί Δήμοι στο νομό Τρικάλων, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Για αυτό το λόγω αρκετοί Δήμαρχοι και Σύμβουλοι από εντολοδόχοι της θέλησης των συμφερόντων των πολιτών, μετατράπηκαν πολιτικά, σε «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», στα δε Οικονομικά δημιούργησαν ένα χάος-χρεοκοπία (χάος κυκλοφοριακό, πολεοδομικό, περιβαλλοντολογικό, οικονομικό, πολιτιστικό κ.α.) το οποίο και η κυβέρνηση Καραμανλή άφησε να αποτυπώνεται σε αρκετούς δήμους σε διάφορες πόλεις και νομούς της Ελλάδος.
Μέλημα ορισμένων Δημάρχων ήταν να δημιουργήσουν ένα Κομματικό και Εκλογικό Μηχανισμό (με κύριο όπλο τη ρουσφετολογία και άλλες ψηφοθηρικές υποσχέσεις, πρόχειρα και υπερχρεωμένα έργα, θέσεις μερικής και ανασφάλιστης απασχόλησης κ.α.), - για να εξασφαλίσουν-διαιωνίσουν με αυτόν τον τρόπο την επανεκλογή τους.
Με αυτόν τον τρόπο υπερφόρτωσαν αρκετούς Δημοτικούς Οργανισμούς των Δήμων και το σημαντικότερο αυτές οι δημοτικές Αρχές (εν μέσω οικονομικής κρίσης) εξακολουθούν ακόμη να υπερχρεώνονται προσλαμβάνοντας και άλλους εργαζόμενους και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους δημότες με νέες αυξήσεις και η επικείμενη Χρεοκοπία να είναι ορατή στον ορίζοντα αρκετών δήμων και στο νομό Τρικάλων.
Στο χρέος-έλλειμμα από την υπερφόρτιση των απασχολουμένων στους διάφορους οργανισμούς ορισμένων Δήμων θα πρέπει να συνυπολογίσει ο δημότης-πολίτης και το τεράστιο χρέος-έλλειμμα-, (το οποίο πολλές φορές είναι πολύ μεγαλύτερο) και προκύπτει ενίοτε από τη διαχείριση των ΕΡΓΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ των Δημοτικών Οργανισμών ορισμένων Δήμων, έργα τα οποία γίνονται ενίοτε με διάφορες ελλιπείς διαδικασίες, υπερτιμολογήσεις, κ.α.. εξού και τα σκάνδαλα που ανακύπτουν ενίοτε και σε επίπεδο Δήμων.
Κοντολογίς, οι δυο παλιοί συμμαθητές του Χάρβαρντ, ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου και ο αρχηγός της Αντιπολιτεύσεως Αντώνης Σαμαράς δε μένει παρά να κάνουν το επόμενο βήμα τους και να συμφωνήσουν, ώστε και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των Δήμων να εκλέγονται από την κομματική βάση των μελών και φίλων και όχι από τους Μηχανισμούς των κομμάτων τους, των τζακιών και της οικογενειοκρατίας.







Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο: