Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

« Η Μικρή Νεράιδα » στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη


Συνεχίζονται Πέμπτη και Παρασκευή, οι παραστάσεις του Δημοτικού Κουκλοθέατρου – Δημοτικού θεάτρου Σκιών του ΠΟΔΤ, με το έργο
« Η Μικρή Νεράιδα »



εδώ το υπόλοιπο κείμενο

Το Δημοτικό Κουκλοθέατρο – Δημοτικό Θέατρο Σκιών του ΠΟΔΤ με εμψυχωτή τον κ. Νίκο Τζίκα, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, ώρα 5.30 μ.μ, δίνει παραστάσεις μαριονέτας στις μόνιμες εγκαταστάσεις στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παπαστάθη (Οδός Βασίλη Τσιτσάνη 48).

Παρουσιάζεται το παραμύθι « Η μικρή νεράιδα », μια ιστορία που δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον κ. Νίκο Τζίκα και προσαρμόστηκε κατάλληλα ώστε να ζωντανέψει με επιτυχία τη διάθεση των μικρών θεατών, στη σκηνή του θεάτρου κούκλας. Η αφήγηση ντύνεται με τη μουσική υπόκρουση της κιθάρας του.
Μέσα από το παραμύθι και τη φαντασία λοιπόν, δίνεται η δυνατότητα στο παιδί να ζήσει σ’έναν παράλληλο κόσμο, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει στην καθημερινότητά του. Συνήθως, η συμμετοχή σε ένα παραμύθι που θέλει να έχει το παιδί, η έντονη συμπάθειά του και προσκόλληση σε μια ιστορία ή αντίστοιχα η απέχθειά του για μερικούς ήρωες, μαρτυρούν στοιχεία από τον ψυχισμό του παιδιού αλλά και τη ζωή του.
Η παράσταση αυτή για τα παιδιά δεν είναι μόνο οι λέξεις και οι εικόνες, αλλά και η πράξη της αφήγησης σαν μια συναισθηματικά επενδεδυμένη διαδικασία που αναπτύσσει και συντηρεί το δικό της δυναμικό.

Όλες οι δραστηριότητες απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σε μαθητές Δημοτικού. Η συμμετοχή τους είναι ελεύθερη.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, κατόπιν συνεννοήσεως, δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία.

Πληροφορίες : Π.Ο.Δ.Τ. 24310-76613, Δημοτικό Κουκλοθέατρο-Δημοτικό Θέατρο Σκιών 24310-73066




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου